• Share

10 ani de Solid Like Rock, scuza perfecta sa vizitezi Brasovul pe ritm de dans

10 ani de Solid Like Rock, scuza perfecta sa vizitezi Brasovul pe ritm de dans

 

Am plecat ad-hoc la Brasov sa iau parte la aniversarea de 10 ani a celebrei petreceri din Cetate, Solid Like Rock. Dar ce sa vezi, mi-am dat seama ca petrecerea a fost pretextul ideal pentru o evadare din Bucuresti si o revedere a magicului oras de la poalele Tampei. Dealurile inverzite, portile din lemn cu arcada, Biserica Neagra ce troneaza in mijlocul Pietei Sfatului si politetea bastinasilor mi-au reamintit de ce trag mereu zpre zona Ardealului.

 

 

solid like rock brasov

 

 

Warm-up-ul Solid Like Rock a inceput devreme, cu o portie zdrava de plimbare cu bicicleta dintr-un capat in altul al orasului. Am mers chiar si pe carosabil, pentru ca Brasovul are piste pentru biciclisti si rampe, astfel incat sa nu-ti distrugi bicicleta cand incerci sa urci pe trotuar. Mai mult, trotuarele n-au cratere sau denivelari - recomand plimbari cu tocuri stiletto. Zona pietonala din centru e cam aglomerata, asa ca ne adaposim la terasele de pe starzile laturalnice. Sa curga berea si sa vina micii, diseara petrecem in Cetate!

 

 

solid like rock 10 aniversare

 

 

Logo-ul cu numele orasului s-a aprins sus pe deal, precum intr-un film hollywoodian, semn ca e timpul sa urcam pe strada Cetatuia. Cetatea Brasov este chiar in mijlocul orasului, dar daca nu esti obisnuit cu miscarea, drumul o sa ti se para anevoios si s-ar putea chiar sa te trezesti a doua zi cu febra musculara. Asta daca nu stai treaz toata noaptea la party.

 

 

solid like rock 10 brasov cetate

 

 

Ceea ce nu s-a intamplat in cazul meu. Am pornit cu ganduri mari la drum (n.r. drumul spre petrecere), dar entuziasmul s-a cam dezumflat la fata locului. Nimic de zis: cetatea si-a pastrat aerul misterios, la toalete cozile nu cresteau ca Fat-Frumos intr-o zi cat altii intr-un an, bautura era la discretie, iar line-up-ul promitea. Muzica a inceput bine, intr-o calatorie prin mai multe genuri electronice, insa punctele culminante s-au lasat asteptate: cam cate o ora inainte de concert, si la Moonlight Breakfast, si la Golan. Motiv pentru care, in afara de turistii straini, noi cei “de-ai casei” ne-am pierdut din chef si rabdare, iar aniversarea si-a pierdut din magie.

 

Nu-i bai, asteptam editia cu numarul 11. Solid Like Rock e scuza perfecta sa vizitezi macar o data pe an Brasovul.

Distribuie