• Share

5 ani de Club Control, 5 ani de muzica si cultura urbana: ce-a fost, ce este si ce va fi

5 ani de Club Control, 5 ani de muzica si cultura urbana: ce-a fost, ce este si ce va fi

 

Club Control împlinește în acest weekend 5 ani și se ține bine pe propriile picioare, ba chiar bate ritmul în viața de noapte bucureșteană. Pentru că a renunțat de mult la premergător, s-a gândit să-și răsfețe control-erii cu două evenimente inedite.

 

Pe 4 octombrie pereții clubului vor răsuna în stilul britanicilor de la The Orbs, care își întrerup turneul de aniversare a 25 de ani de activitate ca să viziteze România. Aici, trupa de „ambient house” va cânta live primele două albume ale sale, The Orb's Adventures Beyond The Ultraworld si U.F.Orb. Iar aniversarea continuă, exact ca în basme, și în seara următoare cu All Stars Especial, când nume ca Romansoff, Profet, Bogman, Disco Sigaretta, Tzuc, Camil și mulți alții vor pune stăpânire pe scena din Control. Dar, până la momentul în care se va sufla în lumânări, să ne amintim ce înseamnă Clubul Control pentru viața de noapte bucureșteană.

 

 

Muzică

 

control club bucuresti aniversare 2013


 

Cea fără de care clubul de pe Constantin Mille nu ar putea să existe este muzica. De-a lungul anilor au trecut pragul Controlului nume ca Swans, Lydia Lunch, Blurt, Damo Suzuki, The Legendary Pink Dots, The Ex, Secret Chiefs 3, The Irrepressibles și mulți alții, care au lăsat o parte din ei în atmosfera clubului din prezent. Fiecare artist a atras după sine suflete noi, care între timp au creat o comunitate. Comunitatea Control. Sunt cei care vin să socializeze prin muzică, să-și lase gândurile în voia vibrațiilor răspândite de boxe. Cei pentru care timpul se oprește în loc sub hipnoza muzicii.

 

Florin Oslobanu, co-owner și event director, povestește cum „clubul s-a deschis cu trei obiective: acela de a promova curente muzicale care nu se regaseau in playlist-urile cluburilor existente in momentul acela, in Bucuresti; recuperarea unei perioade din istoria muzicii moderne, in special anii ’80, care era inca foarte putin cunoscuta in Romania pe atunci și punerea Bucurestiului pe harta turneelor trupelor mai mici din vest.” Mai mult, au urmărit să aducă în premieră, în România, nume cult underground, cu zeci de ani de activitate, mai puțin cunoscute la noi. În cei 5 ani au învățat cum și cât să diversifice în materie de muzică și nu s-au dat înapoi de la experimente.

 

 

Cultură

 

control club bucuresti

 

 

Cu maturizarea a venit și nevoia de mai mult, de o evoluție la nivel artistic, cât și intelectual. „Ne simtim ca pestii in apa in zona asta. Cum nu suntem carciumari de profesie, nici nu cred ca am putea sa functionam altfel. In continuare continutul primeaza si locul mai mare ne permite chiar sa ne diversificam activitatea si sa intram in zone culturale care nu ar fi fost posibile in spatiul vechi.”, subliniază Florin Oslobanu.

 

Astfel, clubul a devenit tot mai des gazdă pentru diferite evenimente. Prin urmare, s-a lăsat în voia dansului contemporan, a avut proiecții de filme, și-a lăsat pereți să fie ocupați de expoziții și a susținut lansări de tot felul. Iar culturalizarea continuă, întrucât în perioada următoare Control pregătește câteva surprize, fiindcă sunt în permanență foarte atenți la „valoarea adaugată”.

 

 

Stil

 

club control cerc militar bucuresti panic

 

 

Când zici Club Control, spui, cel mai des, hipsteri. Noua generație de tineri frumoși, cu înclinații artistice și poftă de viață. Deși nu respectă un tipar, îi zărești ușor în mulțime, pentru că par atipici, de la vestimentație până la comportament, dar, mai ales, siguri pe ei. Așa e și Controlul. Chiar dacă s-au mutat, mai sunt oameni care încă mai cred că ei au vreo legătură cu Panic! Club. Florin ne lămurește, „Nu este asa. Desi suntem cluburi prietene, si o parte din oamenii care au lucrat la Control au ramas acolo, nu avem nicio legatura cu Panic-ul.” Problema a apărut din cauza stilului Clubului Control, care încă se mai regăsește în pereții localului de pe strada Academiei. Așadar, poți spune că-i recunoști ușor comunitatea, dar mai ales spiritul nonconformist, cel din urmă fiind esența unui adevărat control-er.

 

Pentru voi ce inseamna Control si cei 5 ani de activitate pe care ii serbeaza la inceput de octombrie?

Distribuie