• Share

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Festivalul Filmului European 2014

Agenda de Festival: 5 motive pentru care trebuie sa mergem la Festivalul Filmului European 2014

 

Daca e Ziua Europei, Festivalul Filmului European sa inceapa! Aflat la cea de-a XVIII-a editie, festivalul, care va aduce la Bucuresti si Targu Mures peste 40 de filme, are ambitia de a-si da in acest an examenul de maturitate. Prin urmare, intre 8 si 19 mai, poftiti la cinema, pentru ca motive avem destule.

 

 

miss violence festivalul filmului european 2014 

Filmul grecesc Miss Violence, r. Alexandros Avranas va fi proiectat la gala de deschidere a festivalului

 

1. Vom avea parte de peste 40 de filme europene, premiate, revelatii sau cantece de lebada ale unor regizori consacrati din Romania, Portugalia, Grecia, Turcia, Slovenia, Belgia, Franta etc.

 

2. Cel mai batran regizor din festival este portughezul Manoel de Oliveira (105 ani), iar cele doua filme pe care le puteti vedea in acest an in cadrul festivalului sunt doua bijuterii de atmosfera care se joaca inclusiv cu istoria cinematografului: Excentricitatile unei blonde (2009) si Straniul caz al Angelicai (2010).

 

3. Nu putem trece cu vederea prezenta filmelor romanesti din festival: apreciatul deja La limita de jos a cerului, r. Igor Cobileanski, documentarul Elizei Zdru, Cântece pentru un muzeu, ori scurt-metrajele lui Adrian Sitaru, care este si ambasadorul onorific al acestei editii.

 

4. Tot in cadrul festivalului, la Institutul Cultural Roman puteti merge la workshopuri de animatie pentru copiii sau la un maraton de filme de animatie din editia de anul acesta a Anim'est.

 

5. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile, iar proiectiile vor avea loc la Cinema Studio Si Elvira Popescu.

Distribuie