• Share

Atentie, se canta jazz! Miercuri, 30 aprilie, Ziua Internationala a Jazz-ului incita Bucurestiul

Atentie, se canta jazz! Miercuri, 30 aprilie, Ziua Internationala a Jazz-ului incita Bucurestiul

 

In 2011 UNESCO a proclamat ziua de 30 aprilie Ziua Internationala a Jazz-ului, pentru a celebra jazz-ul si mesajul sau educational si pacifist. Azi sarbatoarea strabate toate tarile lumii, din Algeria pana in Venezuela, reunind peste 400 de concerte.

 

Anul acesta Romania si mai ales Bucurestiul s-au aliniat trend-ului, urmand ca pe 30 aprilie barurile sa rasune de ritmuri jazzy. “Revista Jazz Compas, initiatoarea acestei miscari in Bucuresti, a invitat cluburile sa i se alature in acest demers si de a organiza propriile lor evenimente dedicate”, a declarant muzicianul si coordonatorul publicatiei, Catalin Milea.

 

Deci, unde putem asculta jazz in Bucuresti pe 30 aprilie?

 

 

jazz

 

 

Jazz Compas Live in Museum - Ziua Internationala a Jazz-ului

 

O seara si 3 concerte: Revista Jazz Compas in parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucuresti lanseaza mini festivalul Jazz Compas Live in Museum. Catalin Milea Hammond Trip, Sebastian Spanache Trio si Bucharest Jazz Orchestra vor “spune” povesti muzicale la Curtea Veche si Palatul Sutu.

 

 

Ziua Internationala a Jazz-ului la Jazz Book

 

La Jazz Book, locul magic din Cotroceni unde se reunesc indragostitii de jazz, Ziua Internationala a Jazz-ului este tratata cu seriozitate. Pianistul compozitor si profesor Marius Popp va imparti scena cu pianista Daniela Nicolae, fosta sa eleva. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu care va prezenta fragmente video din concertul Legends Of Jazz. Evenimentul incepe la ora 20:00, nu intarziati!

 

 

Ziua Internationala a Jazz-ului - Romanescu versus Iordache

 

Ne mutam pe strada Polona la numarul 40: Acuarela ne invita sa serbam jazz-ul in compania unor nume mari ale genului autohton: Sorin Romanescu si Mihai Iordache. Atentie, “lupta” incepe la ora 21:00!

 

 

International Jazz Day 2014: All That Jazz. After Party & Jam Session

 

Evident, din program nu avea cum sa lipseasca Green Hours. Organizatorii promit ca distractia va fi asigurata de MC Mircea Tiberian, iar dupa auditiile mai putin galagioase ce vor avea loc in timpul zilei, se da startul petrecerii cu un Jam Session cu de toate.

 

 

Jazzappella - International Jazz Day

 

Daca nu Jazzappella atunci cine? A Cappella Jazz deschizatoare de drumuri a Romaniei, asa cum mai este cunoscut grupul, va canta de la ora 20:00 la hotelul Residence Domenii Plaza.

 

 

Live Jazz & Blues la Red Angus Steakhouse

 

La Red Angus Steakhouse se canta jazz in stil american, adica fara pretentii si cu topping de blues. E si normal avand in vedere ca invitat este Brent Melancon, un american sadea, venit tocmai din New Orleans.

Distribuie