• Share

Balci urban, muzica balcanica, jocuri si voie buna la BalKaniK Festival, unul din cele mai inedite festivaluri ale capitalei

Balci urban, muzica balcanica, jocuri si voie buna la BalKaniK Festival, unul din cele mai inedite festivaluri ale capitalei

 

In perioada 12-14 septembrie 2014 Gradina Uranus a gazduit ce-a de-a patra editie a festivalului de muzica si cultura balcanica din capitala, BalKaniK! Festival. Timp de trei zile, bucurestenii s-au distrat pe concerte energice de world music, Balkan Music, jazz manouche, combinate cu actualele sound-uri electronice, dub-reggae şi hip-hop.

 

 

balkanik festival 2014 uranus cum a fost

 

 

Anul acesta artisti din mai multe tari au fost provocati sa urce pe scena, printre care se numara Shantel & Bukovina Club Orkestar (DE), Kiril Djaikovsky (MK) ft. TK Wonder (US) & Ghetto Priest (UK), Taraf de Haidokus (RO), Mahala Rai Banda (RO), Django Lassi (DE), Caci Vorba (PL), Kottarashky & The Rain Dogs (BG), Balkan Taksim (RO), Crispus (RO), iar pe langa playlist-ul deja pregatit, acestia au creat si compozitii ad-hoc si au reinterpretat pitorescul balcanic. De altfel, duminica, in a treia zi de BalKaniK! Festival am dansat, am cantat si ne-am distrat cu cel mai nou si original proiect muzical de improvizatie din Romania, AKUIAKU. Personal, a fost primul jam session la care am participat si pot spune ca m-a luat foarte placut prin surprindere.

 

 

balkanik festival 2014

 

 

In cazul in care nu voiai sa astepti pana la lasarea serii pentru inceperea concertelor, dar nici gandul de a sta in casa nu-ti suradea, tot in Gradina Uranus a avut loc si un balci urban unde te puteai pierde printre standurile diversificate: ateliere de creatie cu bodypainting, tatuaje cu henna cu motive balcanicesi codite cu ata impodobite cu flori, pene si banuti, targuri handmade, board games, targul mestesugarilor, standuri de argintarie si costume traditionale rrome, sculpturi in os si coarne. Pentru potolirea foamei “Targul de mancare pentru acasa” astepta pofticiosii cu alune prajite, dulceata de la Tanta, dulciuri de casa, zeci de tipuri de miere si langosi, iar siesta se putea face la “Tea&Coffee Lounge”, savurand o cafea la nisip.

 

 

balkanik festival 2014 uranus recenzie cronica

 

 

Nici copiii nu au fost uitati, motiv pentru care s-a organizat un loc de “harjoneala” si pentru ei. Acolo puteau sa invete arta tesutului de covorase taranesti, sa inveleasca sticle in sfoara, sa faca colaje din seminte, bijuterii din margele, sau sa isi testeze imaginatia cu spray-uri colorate. De asemenea, pentru amuzamentul tau si al prietenilor “La panorame” erai urcat intr-o caruta amenajata cu paie si flori si te impopotonau cu mustati de tigan si palarii de paie – sa simti ca esti cu adevarat balcaic - apoi te pozau si iti mai dadeau si o poza la portofel, drept amintire.

 

Preturile accesibile (pentru studenti biletele sunt reduse la jumatate de pret), voia buna, muzica balcanica si conceptul de balci urban fac din BalKaniK un festival de neratat. Ne vedem la anu' in Gradina Uranus?

Distribuie