• Share

Bucharest Open versus Hungarian Grand Prix - Game, set, meci pentru Bucuresti in 2014

Bucharest Open versus Hungarian Grand Prix - Game, set, meci pentru Bucuresti in 2014

 

Este oficial – Simona Halep (numarul 10 WTA), cea mai bine cotata jucatoare romana de tenis de la Ruxandra Dragomir incoace, isi va apara in 2014 titlul de campioana obtinut anul trecut la Budapesta chiar in fata publicului roman, la Bucuresti.

 

Stirea conform careia turneul Hungarian Grand Prix de la Budapesta a fost inlocuit cu Bucharest Open in 2014 a fost confirmata de catre WTA. Turneul de la Bucuresti se va desfasura la o saptamana dupa terminarea celui de Grand Slam de la Wimbledon, incepand cu 7 iulie, la Arenele BNR, pe zgura, iar premiile pentru aceasta competie vor insuma 250.000 de dolari.

 

 

simona halep bucharest open 2014 bucuresti romania

 

 

Tenisul romanesc feminin se afla intr-un progres continuu in ultimul deceniu, Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Alexandra Cadantu fiind, in acest moment, clasate in Top 100 WTA. De asemenea, asteptam revenirea jucatoarelor Alexandra Dulgheru si Irina-Camelia Begu, ambele in recuperare dupa accidentarile suferite pe teren.

 

Dar cel important an pentru tenisul romanesc din secolul 21 este chiar cel care tocmai s-a incheiat. In 2013 Simona Halep a reusit sa castige 6 titluri WTA (Budapesta – Ungaria, Nurnberg - Germania, 'S-Hertogenbosch - Olanda, New Haven – USA, Kremlin Cup - Moscova si Turneul Campioanelor de la Sofia), ocupand locul 11 mondial la finalul anului. Nici 2014 nu a inceput rau pentru Halep, aceasta reusind cea mai buna performanta in cadrul unui turneu de Grand Slam: sferturi de finala la Australian Open.

 

Turneul de la Budapesta se disputa din 1993, cu o pauza in 1994 si 1995. Ruxandra Dragomir a castigat si ea turneul din tara vecina in 1996, invingand-o pe austriaca Melanie Schnell cu scorul de 7–6(6), 6–1. In cadrul competitiei de dublu, o singura jucatoare conationala a reusit sa faca “event-ul”: perechea Monica Niculescu (Romania) si Alisa Kleybanova (Rusia) au castigat cu scorul de 6–4, 7–6(5) in fata surorilor din Ucraina, Alona Bondarenko si Kateryna Bondarenko.

Distribuie