• Share

Cainii fara stapan din Bucuresti - in ce zone exista un risc mai mare de a fi muscat in oras

Cainii fara stapan din Bucuresti  - in ce zone exista un risc mai mare de a fi muscat in oras

 

In majoritatea ghidurilor pentru turistii straini care vor sa viziteze Bucurestiul vom gasi, inevitabil, si liniuta legata de cainii vagabonzi. Intre atacurile si muscaturile, uneori mortale, si cei care continua sa-i hraneasca si sa-i protejeze, realitatea cainilor vagabonzi ramane inca nerezolvata pe masa de lucru a municipalitatii.

 

In incercarea de a interveni si de a a controla situatia, ASPA (Autoritatea pentru supravegherea si protectia animalelor) face periodic statistici si harti ale agresivitatii cainilor fara stapan din Bucuresti, care se realizeaza in functie de sesizarile cetatenilor, dar si de numarul de oameni care ajung la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals in urma muscaturilor.

 

 

caini vagabonzi Bucuresti muscat agresat

                   Drumul Taberei in fruntea cartierelor cu cele mai atacate persoane de caini 


Conform ASPA, citata de cei de la B365.ro, numai in primul trimestru al acestui an, peste 1.123 de oameni au sesizat faptul ca au fost muscati pe strada, dar se pare ca in realitate numarul celor agresati este mult mai mare, in jur de 4.000 de persoane.

 

Daca e sa vorbim de puncte fierbinti ale fenomenului, cele mai multe cazuri sesizate s-au inregistrat in Drumul Taberei, iar o statistica pe anumite sectoare pana la aceasta data arata in felul urmator:

 

Sectorul 1: 32 cazuri
Sectorul 2: 137 cazuri
Sectorul 3: 164 cazuri
Sectorul 4: 219 cazuri
Sectorul 6: 483 cazuri

Distribuie