• Share

Campionatul Mondial Brazilia 2014: Faza grupelor s-a incheiat cu surprize, iar optimile au debutat furtunos

Campionatul Mondial Brazilia 2014: Faza grupelor s-a incheiat cu surprize, iar optimile au debutat furtunos

 

Faza grupelor de la Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia 2014 a fost plina de surprize placute, dar si unele greu de inghitit din partea suporterilor. Foarte multe echipe au acuzat arbitrajul slab, pe care l-au inclus pe lista cauzelor principale ale parasirii grupelor, nereusind sa stranga decat cateva puncte in 3 meciuri.

 

 

campionatul de fotbal 

 

 

Echipe precum Spania, Italia, Anglia sau Portugalia (ce reprezinta unele din cele mai mari forte ale fotbalului de pe glob) au cedat in fata echipelor din America, cotate cu o sansa mai mica in astfel de meciuri. Astfel Chile, Costa Rica, Uruguay si SUA s-au calificat mai departe in optimi.

 

In primul meci din faza optimilor, echipa gazda Brazilia a intalnit Chile, avand nevoie de lovituri de departajare pentru a castiga in fata unei echipe care a infrant actuala campioana mondiala (Spania) si a tinut piept Olandei timp de 80 de minute in faza grupelor. Tot de lovituri de la 11 metri a avut nevoie si Costa Rica pentru a trece de Grecia (jucand in 10 oameni din minutul 60), sud-americanii castigand grupa in fata unor tari precum Uruguay (victorie 3-1), Italia (victorie 1-0) si Anglia (0-0). In celelalte doua meciuri disputate pana acum, Columbia a invins Uruguay cu 2-1 si Olanda a reusit sa intoarca rezultatul de la 1-0 pentru Mexic, la 2-1 in ultimele 10 minute (gratie si unui penalty acordat foarte usor).

 

Daca aveti chef sa vedeti meciurile in oras, gasiti toate informatiile aici. Programul ultimelor partide din optimi:

 

Luni, 30 iunie

Franta – Nigeria (ora 19:00)

Germania – Algeria (ora 23:00)

 

Marti, 1 iulie

Argentina – Elvetia (ora 19:00)

Belgia – SUA (ora 23:00)

 

In acelasi timp s-au stabilit si doua meciuri din faza sferturilor de finala:

 

Vineri, 4 iulie

Brazilia – Columbia (ora 23:00)

 

Sambata, 5 iulie

Olanda – Costa Rica (ora 23:00)

Distribuie