• Share

Cinema: Cele mai asteptate premiere de film din septembrie 2015

Cinema: Cele mai asteptate premiere de film din septembrie 2015

 

O data cu vremea ploioasa vine si dorinta de a sta la caldura in compania unui fim bun.  O dorinta cat se poate de pertinenta mai ales ca printre premierele urmatoarei perioade se numara filme interesante.

 

amy documentar bucuresti septembrie

 

Un etaj mai jos (18 septembrie)

 

Cel mai recent film al lui Radu Muntean, Un etaj mai jos, spune povestea aparentei banalitati a unei scari de bloc, in care un anumit eveniment iesit din comun face ca intreaga existenta a personajului central, Patrascu (Teodor Corban) sa fie  pusa intr-o reala dilema.

 

 

Amy (18 septembrie)

 

Deja controversat, documentarul care incearca sa surprinda povestea tragica a cantaretei britanice Amy Winehouse va avea premiera pe 18 septembrie. Regizorul Asif Kapadia a folosit imagini de arhiva si piese inedite pentru inchegarea povestii.

 

 

Autoportretul unei fete cuminti (25 septembrie)

 

O alta premiera romaneasca a toamnei este Autoportretul unei fete cuminti, debutul in lugmetraj al regizoarei Ana Lungu. Cristiana este prototipul unei dezorientari generationale, a unor tineri pentru care procesul maturizarii este, intr-un fel, mereu intarziat, suspendat.

 

 

Trei inimi (25 septembrie)

 

O analiza romantinc-ironica, in clasic stil frantuzesc a iubirii. Uneori destinului ii place sa incurce firele, iar de data aceasta se joaca cu inimile a doua surori (Chiara Mastroianni si Charlotte Gainsbourg), si a unui barbat (Benoît Poelvoorde). Regia: Benoît Jacquot.

Distribuie