• Share

Dancemasters 2018: topul mondial al dansului sportiv la Bucuresti, la sfarsitul lui martie

Dancemasters 2018: topul mondial al dansului sportiv la Bucuresti, la sfarsitul lui martie

Varful ierarhiei mondiale de dans sportiv vine la Bucuresti pentru DanceMasters. Ca in fiecare an, Organizatorii au inceput din septembrie, pentru ca publicul sa aiba, pentru a 15-a editie, un regal de competitii de dans la sectiunile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step) si latino (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive). 

Pe categorii de varsta, pe clase, in trei zile intregi de concursuri, in fata a 65 de arbitri si oficiali din 16 tari, DanceMasters atrage peste 2000 de dansatori din 22 de tari, uneori dansandu-se chiar si pe 2 ringuri in paralel. DanceMasters este cea mai importanta competitie internationala de dans sportiv din tara si in top 5% dintre cele mai bine pozitionate international, reunind concursuri cu licenta WDSF World Open (WDSF- Federatia Mondiala de Dans Sportiv), si cu licenta WDSF International Open; un eveniment sportiv cu 45 competitii.

Sambata 31 martie si duminica 1 aprilie se danseaza de la 9 si pana la miezul noptii. Galele, cu dansatori din top 10 mondial incep la 19.30. In pauzele dintre categorii organizatorii au pregatit, pentru a incanta si rasplati publicul, show –uri si momentul de dans al publicului. Pentru atatea ore la Sala, se vor pregati zeci de tavi de mancare, sute de sandwich-uri calde, clatite, cafele, prajituri, ca publicul sa se poata bucura de fiecare moment.

Vineri sunt concursuri dedicate incepatorilor-precompetitionalele si competitii nationale, sunt multi copii si parinti si bunici atrasi de explozia de bucurie si lacrimile de indarjire sportiva ale micilor dansatori, papusi perfecte. 

Inceput ca o competitie sportiva care aducea in Sala Polivalenta doar lumea specializata a sustinatorilor si pasionatilor, cum aduc majoritatea competitiilor de dans sportiv, DanceMasters a devenit in ultimii ani un fenomen international ce se bucura de prezenta si emotiile a zeci de mii de spectator. Eleganta dansurilor standard, scanteile ce sar la latino, vibratia din muschi ce rafineaza fiecare miscare, perfectiunea muzicii, anima in Sala un public minunat de care dansatorii sunt indragostiti. Dansatori veniti din cele patru colturi ale lumii ne-au laudat caldura publicului bucurestean, devenit in ultimii ani foarte bun cunoscator al fenomenului dansului sportiv.

Poate dansa oricine? Organizatorii s-au gandit sa ofere iubitorilor de dans fara carnet de dansator ocazia sa danseze intr-o competitie de un dans: vals vienez. Momentul va fi dedicat lui Titus Munteanu, o personalitate a televiziunii si un adevarat sustinator al dansului sportiv din tara noastra (al carui Vicepresedinte de Onoare a fost).

Este emotionant cum dansatorii romani, pana si cei mai mici, de 6-9 ani, simt atractia ringului DanceMasters, considerand un titlu sau chiar numai participarea la DanceMasters ca emblematice pentru devenirea lor in dans.  Dansatorii romani sunt pregatiti pentru ca vin dupa perioada de antrenamente intense ce precede anual Campionatul National (organizat, traditional, in primul weekend din martie). Ne bucuram sa vedem cum tot mai multe perechi romanesti urca in clasamentul international.

In lume, dansul sportiv s-a asezat dupa anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. La noi a inceput timid, si oarecum clandestin, la sfarsitul anilor ‘80, iar Federatia Nationala s-a creeat in 1991. 

Cumpara-ti Bilet pe myticket.ro sau pe entertix.ro. Biletele sunt valabile intreaga zi, cu multiple intrari, iar copiii beneficiaza de loc, cu pret redus. Pentru cei ce vor sa vada in cel mai mic detaliu sunt in vanzare si locuri la mesele din jurul ringului.

Distribuie