• Share

De ce sa vii la Bucharest Jazz Festival?

De ce sa vii la Bucharest Jazz Festival?

 

Esti iubitor de muzica buna, frumos si cultura? Atunci e bine sa fii  in Piata George Enescu sau la sediul ARCUB - Hanul Gabroveni, intre 19 si 25 septembrie. Stim ce intrebi. Nu, nu trebuie sa fii neaparat fan jazz desi ai parte de cinci zile de concerte live pe scena Bucharest Jazz Festival. Mai sunt si alte evenimente diverse pe subiect, desigur.

 

De ce sa vii la Bucharest Jazz Festival?

Foto: Bucharest Jazz Festival FB.

 

Lisa Simone, fiica Ninei Simone, vine pentru prima data in Romania, cu noul album, „My World”. Nici pianistul Kenny World nu ne cunoaste tara, asa ca soseste impreuna cu trioul sau.

Percutionistul Mino Cinelu face echipa cu Theodosii Spassov, nume cunoscut in jazz-ul etnic european, iar Trilok Gurtu isi lanseaza noul album, „Spellbound”, tot la noi.

Sunt prezenti artisti ai genului din tari variate, printre care America, Germania, Finlanda, India, Bulgaria si clar, Romania.

ARCUB ti-l aduce pe Dan Ionescu, insotit de cvartetul sau din Canada, Second Meeting cu Decebal Badila, Catalin Milea si Petrica Andrei. Nu lipsesc nici Nóra Tasi si pianistul Péter Sárosi, Elena Mandru si Jyväskylä Big, precum si Bega Blues Band, condusa de Johnny Bota.

 

De ce sa vii la Bucharest Jazz Festival?

 

Daca in Piata George Enescu ai spectacol auditiv si vizual in fiecare seara de la ora 20:00, la Hanul Gabroveni esti asteptat cu workshop-uri, ateliere, intalniri, vizionari de film si expozitii de fotografie.

Luni, 19 septembrie, e conferinta „Jazz Hot: O prezenta esentiala in istoria jazzului din Franta”, marti „O viata pentru jazz. Johnny Raducanu.”, miercuri <<Cartea si discul romanesc de jazz: „Jazzul dincolo de scena”>>, joi „Jazz on Film: Low Down” si vineri workshop-ul „JAZZ beyond Lingua Franca” cu Dan Ionescu si David Restivo. Sambata e masterclass “Effortless Mastery with Kenny Werner” si prezentarea cartii „Maiestrie fara efort”, iar duminica workshop-ul „O abordare a muzicii dincolo de genuri și instrumente” cu Mino Cinelu & Theodosii Spassov.

 

Programul pentru toata durata festivalului il gasesti aici, iar intrarea este gratuita.

Distribuie