• Share

Doua programe inedite in cadrul NexT IFF: NexT Dance si NexT Imaginaria

Doua programe inedite in cadrul NexT IFF: NexT Dance si NexT Imaginaria

 

Festivalul International de Film NexT, care se desfasoara intre 28 martie si 1 aprilie, vine anul acesta cu doua programe inedite, in premiera: NexT Dance si NexT Imaginaria.

 

Cel dintai program, NexT Dance, se desfasoara chiar in prima zi a festivalului (28 martie), de la ora 21:00 la Cinema Studio. Publicul este invitat la vizionarea unor proiectii menite sa ii incarce cu energie si sa ii emotioneze.

 

 

next international film festival 2012 next dance

Bench Seat @ NexT IFF

 

 

Sunt promise musical-uri romantice, productii de dans contemporan si exprimentele vizuale montate pe beat-uri electronice. Programul este menit sa evidentieze importanta coloanei sonore pentru o productie cinematografica, sound-design-ul fiind una dintre cele doua laturi vizate de NexT, alaturi de regie.

 

Printre proiectiile anuntate se regasesc si scurtmetrajul On Greed / Despre lacomie al lui Jamie Travis si filmul Bench Seat / Interior. Masina, al carui scenarist este Neil LaBute, cunoscut pentru filme precum The Shape of Things sau In the Company of Men.

 

Dar seara nu se incheie aici. Dupa proiectii, publicul este invitat in Coyote Café la o petrecere de karaoke.

 

 

Cea de-a doua surpriza a festivalului este programul Next Imaginaria, un tribut adus puterii imaginatiei, care va avea loc joi, 29 martie de la ora 20:30 la Cinema Studio. Acesta are menirea de a testa temerile spectatorilor prin proiectii de scurtmetraje SF si horror, dar si de animatii amuzate si chiar filme cu vampiri. Publicul va avea parte de incursiuni in lumi fantastice, unde computerele vor avea puterea, dar vor avea si sansa sa isi testeze credinta in viata de apoi sau viata anterioara.

 

 

festivalul de film next 2012 next imaginaria

Zing @ Next IFF

 

 

Dintre scurtmetrajele selectionate la aceasta categorie amintim de Kamene / Cariera de piatra in regia Katarinei Kerekesova, unul dintre favoritele selectionerului Andrei Gorzo. Acesta descrie filmul ca fiind “un desen animat muzical, un fel de varianta gotic-romantica, martiano-venusiana, a lui Sapte mirese pentru sapte frati”. O alta proiectie prezenta in acest program este si scurtmetrajul romanesc Matasari, in regia lui Ilija Piperkoski.

 

Un NexT IFF care iese in fiecare an in evidenta prin surprizele inedite si proiectiile de cea mai buna calitate!

Distribuie