• Share

Eclipsa totala de luna ne completeaza weekendul

Eclipsa totala de luna ne completeaza weekendul

 

Weekendul acesta ne vom delecta cu un fenomen astronomic rar. In noaptea de 27 catre 28 septembrie, va avea loc o eclipsa de luna - cel mai apropiat vecin al Pamantului va fi cufundat in intuneric. Avand in vedere faptul ca evenimentul va avea loc in momentul in care luna este situata cel mai aproape de Pamant, in timpul orbitei sale eliptice, vom putea sa privim o eclipsa totala de superluna. Nu a mai avut loc un astfel de eveniment din anul 1982, urmatorul fiind previzionat pentru anul 2033.

 

 

eclipsa luna superluna 2015

 

 

Luna se va vedea mai mare si mai luminoasa decat de obicei. Stim ca o eclipsa totala se petrece atunci cand luna plina parcurge o distanta aflata in umbra Pamantului. Eclipsa va incepe in jurul orei 04:00, in dimineata zilei de 28 septembrie, terminandu-se la 06:23.

 

Aceasta eclipsa totala de superluna poate fi observata in Europa, America de Nord si de Sud, Africa si parti din Asia de Vest si estul Pacificului. Din cauza conditiilor meteorologice nefaste pentru observarea eclipsei totale de luna din capitala, puteti sa va indreptati catre alte puncte de observatie din tara, in care cerul nu va fi acoperit de nori. De asemenea, puteti urmari acest fenomen rar live, pe site-ul oficial Nasa.

Distribuie