• Share

Eleganta relaxata la Palatul Ghika - jazz live sessions la un pahar de vin

Eleganta relaxata la Palatul Ghika - jazz live sessions la un pahar de vin

 

Din 20 februarie, o data pe luna, avem invitatie la un festin regesc, in incinta Palatului Ghika, cu bucate alese de jazz si muzica ambientala, remediul perfect pentru uitarea problemelor si alungarea monotoniei. Proiectul se cheama Jazz Syndicate Live Sessions iar luna aceasta amfitrionii au fost trupa Cantaloop si carismatica Aylin impreuna cu The Lucky Charms.

 

 

palatul ghika jazz live sessions  

 

 

Am stiut ca se anunta o seara speciala inca de la intrare. Acolo, in cortul amenajat in curtea interioara a Palatului, plutea o atmosfera de elitism berlinez, adica o eleganta relaxata, un rafinament fara pretentii, care iti permite sa bei un pahar de vin fara sa stai crispat, ca in sala de concerte, pastrand atentia la maniere, dar intr-un mod degajat. Asa ca poti sa te afunzi linistit in canapelele confortabile sau sa te ridici de pe scaun sa dansezi; important e ca dupa ce a inceput sa se auda saxofonul si in timpul reprizelor de improvizatie oricum nu mai ai timp sa-ti faci griji, vei fi prea ocupat cu... jazzul.

 

 

aylin the lucky charms palatul ghika

 

 

Ambele trupe s-au incadrat in tema. Cantaloop a pastrat un jazz mai conservator, interpretand piese clasice si incheiand cu acordurile celebre ale melodiei care le da numele. Aylin a cantat mai putin din piesele cunoscute de pe album, alegand reinterpretari ale romantelor romanesti pe ritmuri de jazz. In cazul de fata, vocea care nu a iesit in evidenta, ci a sustinut instrumentalul, a fost un lucru pozitiv, pastrand farmecul ambiantei linistite.

 

Initiativa mi se pare admirabila - cat timp se mai intampla astfel de evenimente in Bucuresti, inseamna ca pe undeva prin ratacirea care pare ca nu se mai sfarseste, ne indreptam catre drumul bun. Ramane de vazut ce se mai pregateste in lunile care urmeaza.

Distribuie