• Share

Exista peste 100 de partii de schi in tara, insa doar cateva ofera facilitati pentru copii

Exista peste 100 de partii de schi in tara, insa doar cateva ofera facilitati pentru copii

 

Nu am avut parte pana acum de o iarna cu colti mult prea ascutiti si nici la munte nu a nins ca in povesti. Noroc cu zapada artificiala, pentru ca altfel sezonul de schi ar fi fost compromis in totalitate. Dar nu va agatati inca schiurile sau placa in cui, se anunta ninsori, desi temperatura nu va scadea dramatic pana la finalul lui ianuarie, iar stratul de zapada variaza in aceasta perioada intre 15 si 40 de cm. Si se pare ca sezonul aduce si cateva noutati pentru copiii pasionati de sporturile de iarna.

 

 

partii sezon schi 2013 2014  

 

 

Partii de dificultate usoara pe care copiii pot fi initiati in tainele schiului sau a placii se gasesc cam in toate zonele: Kalinderu (Valea Prahovei), Bradul (Brasov), Domeniul Schiabil Transalpina (Valcea), Domeniul Schiabil Sureanu (Alba). In general, un schipass pentru copii este ceva mai ieftin decat cel pentru adulti (intre 60 si 95 lei).

 

Daca sunteti fani Valea Prahovei, atunci e cazul sa stiti ca la Busteni exista un Fun Park dotat cu tot felul de facilitati pentru copii: baby ski, tobogan, dar si pista de transport.

 

La Azuga, noutatea sezonului o constituie o banda transportatoare pentru incepatori, care ii avantajeaza pe copii.

 

Daca va face cu ochiul Domeniul Schiabil Transalpina in aceasta perioada, stratul de zapada este de aproximativ 30 de cm, iar un pass pentru copiii de pana la 14 ani costa 60 de lei.

 

 

Cursuri de schi pentru copii

 

Se stie ca sunt destul de costisitoare, dar pentru copii schiul este foarte benefic, stimuland cresterea si reducand riscul de obezitate. La Poiana Brasov, spre exemplu pentru o ora de schi cu un instructor privat veti plati in jur de 80 de lei, dar exista si posibilitatea unui pachet familial - 250 lei/ora.

 

Pe Valea Prahovei (Busteni, Azuga), in caz va ganditi sa le faceti copiilor cadou lectii de schi, va trebui sa ganditi bugetul in felul urmator: o ora individuala/80 lei, grup de 2-3 persoane/75 lei/ora. 

 

La Vatra Dornei, veti scoate din buzunar tot 80 lei/ora pentru o lectie de schi nivel incepatori, iar pentru un curs de trei zile, 450 lei.

 

Sa nu uitam nici de placerea pura a saniusului, asa ca oriunde ati alege sa mergeti la munte, nu uitati saniile copiilor acasa.

Distribuie