• Share

Filme de Oscar la Festivalul International de Film NexT

Filme de Oscar la Festivalul International de Film NexT

 

Festivalul International de Film NexT se intoarce si anul acesta cu proiectia-eveniment Oscars Night. Programul va avea loc in cea de-a treia zi a festivalului, vineri, 30 martie, de la ora 20:30, la Cinema Scala. In cadrul proiectiei vor fi prezentate scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film in 2012, dar si castigatorul din 2011.

 

Cum ne-au obisnuit cei de la NexT, dupa programul de vizionare va avea loc o petrecere in cafeneaua festivalului, Coyote Café. “Soundtrack Party” va reuni melodii de pe coloana sonora a unor filme emblematice precum Dirty Dancing, Grease, Fight Club, Pulp Fiction sau The Girl with the Dragon Tattoo.

 

 

 

filme oscar next international film festival 2012 bucuresti

God of Love @ NexT IFF

 

 

 

Proiectia va fi deschisa de Zeul Iubirii / God of Love, scurtmetraj scris si regizat de Luke Matheny, cu care acesta a castigat in 2011 premiul Oscar la sectiunea Cel mai bun scurtmetraj. Filmul urmareste povestea lui Raymond Goodfellow, un tanar campion de darts/cantaret prin cafenele, caruia i se implinesc literalmente rugaciunile in momentul in care primeste un set de sageti care au darul de a te face sa te indragostesti. O prezenta importanta in productia filmului este Levi Abrino, in calitate de monteur. Acesta este un vechi prieten al festivalului NexT, participand cu scurtmetrajul The Lonely Bliss of the Cannonball Luke / Euforia solitara a lui Luke, Omul-Ghiulea la cea de-a doua editie a festivalului.

 

 

De asemenea, din programul NexT nu putea sa lipseasca pelicula care a castigat anul acesta Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune, si anume Malul / The Shore al lui Terry George. Descoperim povestea a doi prieteni din copilarie, Jeo si Paddy, care sunt reuniti de fiica lui Joe dupa o separare care a durat 25 de ani. Acum Paddy este casatorit cu fosta logodnica a lui Joe. Reuniunea va avea rezultate neasteptate, pe de-o parte comice, dar si emotionante.

 

 

Biletul Oscars Night costa 15 lei in avans sau 20 lei in ziua proiectiei si include si accesul la petrecerea din aceeasi seara.

Distribuie

Vezi si: Vezi toate