• Share

Firma, de La orbire la a 2-a revenire

Firma, de La orbire la a 2-a revenire

 

Fani mai vechi si mai noi au trecut cu vederea ploaia de vara si s-au reunit miercuri seara, 5 iunie, in Control la mult-asteptatul concert de re-revenire al trupei Firma. Pentru cei mai tineri, care nu stiu prea multe despre istoria trupei, o scurta recapitulare. A luat nastere in 2001, fiind pusa la cale de Rocca si Lix, carora li s-au alaturat Robert Lama, Sorin Erhan și Sorin Burca. Primul album si probabil cel mai cunoscut, La Orbire, a iesit in 2002 si s-a bucurat de un mare succes. A urmat o pauza de cativa ani si prima revenire, in 2007, cu cel de-al doilea album, Exit. Apoi sarim direct in 2014 pe scena din Control. De data asta intr-o noua componenta, cu Rocca la voce, Sorin Erhan la bass, Mircea Ionita la chitara si John Ciurea la tobe.

 

 

firma concert control come back revenire

Firma - "Exit"

 

Concertul a inceput intr-o nota destul de teatrala / dramatica, cu o perdea alba asezata intre scena si public, sala invaluita in fum si ropot de tobe. Apoi a cazut cortina si s-a dat drumul la muzica. Rocca a fost foarte deschis, multumind publicului de mai multe ori si spunandu-ne ca „suntem faini”, iar oamenii din fata scenei s-au dovedit si ei dornici de comunicare, strigandu-le tot felul de incurajari membrilor formatiei.

 

S-au cantat multe dintre piesele deja consacrate de pe primele albume, La orbire, Important si Nu-mi da pace, ca sa enumeram doar cateva, dar si piese noi, printre care si Puterea, primul single de pe albumul cu numarul trei, ce va fi lansat in toamna. S-au mai strecurat in concert, oarecum inutil dupa parerea mea, si cateva coveruri, numite de Rocca „guilty pleasures” – Focul, de Laura Stoica, niste acorduri din clasicul Fever, dar si putin Queen, cu We Will Rock You. Seara s-a incheiat cu melodia Jigodie, care desi nu este inclusa pe niciunul dintre albume, din spusele solistului, este una dintre cele mai dragi trupei. La cererea publicului, baietii au revenit pentru bis, cand au mai cantat o data Puterea, intr-o varianta usor diferita.

 

Ce am remarcat aseara, pe langa fanii infocati, a fost fost numarul impresionat de colegi din alte trupe de la noi. De la Dj Hefe si Junkyard, la Andrei Hategan (The Amsterdams), Gopo (ex-Mood, actual After What) si generatia mai noua cu Andrei Bucureci (Crowd Control) si Narcis Axinte (Harlequin Jack). Iar faptul ca au fost toti prezenti la concert ma face sa cred ca se preconizeaza lucruri interesante pentru noua Firma. Asa ca asteptam toamna si noul album.

Distribuie