• Share

Galeria graffiti: cele mai noi si mai surprinzatoare aparitii ale street art-ului din Bucuresti

Galeria graffiti: cele mai noi si mai surprinzatoare aparitii ale street art-ului din Bucuresti

 

Schimbarea la fata a Bucurestiului are in zilele noastre legatura nu numai cu inlocuirea bordurilor, daramarea caselor vechi sau reabilitarea blocurilor comuniste, ci si cu street art-ul colorat, rebel sau implicat social sau politic. Arta graffiti-ului s-a conturat serios in urbanul bucurestean al ultimilor ani, iar anul trecut faceam o plimbare prin oras consemnand cele mai frumoase aparitii ale street art-ului.

 

 

street art bucuresti 2014 

 

 

Si cum acest gen de arta este la fel de vie precum orasul, ne grabim sa revenim pe strazi pentru a admira noutatile. Stencil-uri care imprima opinii pe ziduri: Indignati-va, Dumnezeu este femeie, Studentii, sclavii corporatiilor stau alaturi de paste up-uri si de desenele unor artisti urbani deja consacrati.

 

La capitolul paste up-uri, cea mai simpatica aparitie este YouBire o varianta autohtona a celebrului YouTube. Iar daca ati mai trecut de curand pe strada Academiei, in zona colonanelor, ati observat probabil un cap colorat de femeie, tot din seria paste up, realizat de britanicul Koe One.

 

 paste up bucuresti academiei

 

 

Pentru ca tot aminteam despre artistii urbani consacrati, daca ajungeti astazi la aniversarea de doi ani de la Carol 53, veti avea ocazia sa vedeti peretii din curte resuscitati de interventiile lui Irlo, Ortaku, Pisica Patrata si multi altii.

 

Dovada ca street art-ul face casa buna cu arta traditionala, in acest caz cu cartile, este graffiti-ul aparut pe zidul librariei Carturesti Verona, realizat de Pisica Patrata.

 

 pisica patrata carturesti verona

 

 

Am lasat pentru final cea mai inedita aparitie in peisajul artei urbane din acest an: strada in trepte Xenofon are un nou look colorat, realizat de artista Eva Radu. Din pacate, rezultatul destul de stangaci ne face sa ne amintim de celalat aspect al artei stradale, care uneori nu face decat sa maculeze.

 

 

strada in trepte pictata xenofon bucuresti

 

 

Daca in drumurile voastre prin oras aveti intalniri artistice cu arta de strada, nu ezitati sa fotografiati si sa ne trimiteti pozele pentru a completa galeria virtuala a graffiti-ului bucurestean.

Distribuie