• Share

George Enescu 2013, un festival regal cu surprize, de la Wagner la John Malkovich

George Enescu 2013, un festival regal cu surprize, de la Wagner la John Malkovich

 

Am intrat in linie dreapta. Urmeaza luna care va zgudui armonios Bucurestiul sub bagheta unei noi editii a Festivalului George Enescu. Din 1 pana pe 28 septembrie orasul va vibra prin salile sali de concerte, iar la Sala Palatului, la Sala Radio ori la Ateneu se vor auzi orchestre, filarmonici si artisti de genul o data in viata.

 

Biletele pot fi achiziţionate online, insa majoritatea sunt deja epuizate. Informatii despre pretul acestora, precum si despre intreg programul Festivalului George Enescu sunt disponibile printr-un click aici.

 

Dar pentru ca asta se intampla la fiecare editie, in acest an mai aveti o sansa de a urmari spectacolele live, chiar daca nu ati prins bilet in sala de concert. Cele mai importante concerte din cadrul festivalului vor fi, in acest an, transmise in direct prin proiectii la Grand Cinema Digiplex din cadrul Baneasa Shopping City.

 

Fiecare zi de festival promite sa fie magica, iar cele mai importante momente ale editiei din acest an sunt urmatoarele:

 

 

Inelul Nibelungilor la Bucuresti

 

enescu 2013

 

 

Anul Wagner va fi aniversat in cadrul festivalului asa cum se cuvine, adica prin intermediul unor grandioase concerte care vor avea loc in 15, 16, 19 și 22 septembrie. Integrala tetralogiei Inelul Nibelungului va fi interpretata de orchestra Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta dirijorului Marek Janowski.

 

 

Reinterpretare portugheza a mitului lui Dracula

 

enescul 2013 dracula

 

 

Un spectacol inedit ne promite compania portugheza Vortice Dance Company, pe 16 septembrie la Opera Nationala. Este vorba despre un spectacol de dans inspirat de povestea lui Dracula care se va derula pe muzica semnata Philip Glass, Serghei Rahmaninov sau Lou Reed.

 

 

John Malkovich la Ateneu

 

enescu 2013

 

 

Inedita combinatie, nu-i asa? Se anunta un spectacol cu adevarat inedit, pe 9 septembrie, la Ateneu. Dirijorul austriac Martin Haselböck, regizorul Michael Sturminger si actorul John Malkovich vor incerca sa ne prinda in mrejele unei comedii infernale, in cadrul spectacolului The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer. Spectacolul sa va realiza cu casa inchisa dar il puteti vedea live, la cinema.

 

Sa mai amintim ca la Enescu vor mai performa pianistul și dirijorul Daniel Barenboim, pianista Yuja Wang, Victor Rebengiuc sau London Philharmonic Orchestra… Suficient cat sa fim siguri ca septembrie va fi intr-adevar o luna plina de magie muzicala.

Distribuie