• Share

Hai sa ne distram la Primul Festival de Bere Artizanala din Romania

Hai sa ne distram la Primul Festival de Bere Artizanala din Romania

 

Bucharest Craft Beer Festival

 

Unde se bea bere buna, de preferat nefiltrata si, daca e, si artizanala?

Ei bine, in din ce in ce mai multe locuri. Pentru ca iti place.

Cu gandul la tine si la alti impatimiti ai maltului bine intrebuintat, s-a organizat Bucharest Craft Beer Festival. Tine de pe 2 pana pe 4 septembrie, se intampla la Verde Stop, pe Barbu Vacarescu, numarul 162 - 164, de la 17:00 pana la 23:00. 

 

Hai sa ne distram la Primul Festival de Bere Artizanala din Romania

Foto: Verde Stop FB.

 

Mai multe detalii despre eveniment afli de la Dragos Gurarosie, co-producator al festivalului:

 

Orasul Meu: De unde ideea de festival de bere artizanala?

Dragos Gurarosie: Ideea a venit de la faptul ca am observat ca fenomenul berii artizanale a inceput sa ia amploare si in Romania si am zis ca e momentul potrivit sa ii dedicam un festival, mai ales ca nu exista evenimente de acest tip pe piata romaneasca. Mai mult, ne e drag de oamenii cu initiativa si ne place sa sustinem antreprenorii creativi, cu idei inedite.

 

O.M.: Nu stim prea multe despre bere. Care-i diferenta dintre o bere artizanala si una normala?

D.G.: Berea artizanala este facuta cu mult suflet, creativitate si rabdare. Oamenii sunt foarte implicati in procesul de creatie, e vorba de manufactura, berea craft se produce in stocuri limitate, iar retetele sunt originale si proprii producatorilor. Gustul pentru berea artizanala este unul cultivat, iar cei care vor veni la festival vor vedea ca berea nu e doar blonda si bruna, ci si nefiltrata, de culoarea chihlimbarului sau cu arome subtile si tot asa.

 

Hai sa ne distram la Primul Festival de Bere Artizanala din Romania

 

O.M.: Cu ce va fi altfel fata de un festival oarecare cu mici si bere?

D.G.: Nu avem nicio legatura cu un festival cu mici si bere. In primul rand, nu avem mici :). Dar avem concerte cu trupe minunate, berea este speciala, mancarea la fel. In plus, intrarea la festival se face pe baza de bilet.

 

O.M.: De ce si cidru daca-i festival de bere? Ce are in plus sau in minus?

D.G.: In primul rand, este vorba despre cidru natural, care la fel ca berea craft este facut cu mestesug. E o bautura autentica si speciala in acelasi tip, care se adreseaza, la fel ca berea craft, unui public care vrea sa incerce ceva diferit.

 

O.M.: Ce-i musai sa incerce vizitatoru’?

D.G.: Berea si cidrul. Din care vom avea peste 50 de tipuri, deci va avea de unde alege, precum si patru tipuri de cidru. Acestea merg foarte bine ca burgerii gourmet, pizza in cuptor cu lemne, mancarea mexicana picanta si aromata. In plus, vom avea un gratar spectaculos, de 8 metri lungime, care va va servi texan barbeque de o sa va lingeti pe degete si o sa mai vreti o bere. Sau un cidru. Pentru pasionatii de muzici fine, in incinta festivalului va avea loc cel mai mare targ de viniluri din tara, care se lauda cu peste 10.000 de titluri.

 

Hai sa ne distram la Primul Festival de Bere Artizanala din Romania

 

O.M.: Cum arata portretul unui cunoscator/iubitor de bere artizanala? Noi tindem sa-l asociem c-un hipster al vremurilor.

D.G.: Da, dar nu se limiteaza doar la hipsteri. Iubitorii de bere craft sunt de toate tipurile si de toate varstele, dar au in comun pasiunea pentru diferit, fie ca vorbim de bere, de mancare, de muzica sau de fashion. Si daca tot veni vorba de moda, in festival vom avea si un stand de haine dragute de la Zoot, plus un barber shop pentru toti domnii care doresc un look asortat cu festivalul.

 

O.M.: Cand moda artizanalului aplicat in orice va trece, cu ce credeti ca va fi inlocuita?

D.G.: Nu cred ca moda va trece, dimpotriva. Tendinta generala este de renuntare la industrializare si globalizare, prin urmare artizanalul mai degraba va lua amploare, din punctul meu de vedere.

 

De atmosfera se ocupa: vineri - Niste Baieti de la 21:00, sambata - Pinholes si Les Elephants Bizzares de la 19:30, respectiv 20:45, duminica - Jurjak si Grimus tot 19:30 si 20:45.

Aici gasesti toate sortimentele care spun prezent festivalului, iar bilet iti cumperi de pe iabilet.ro, 15 Lei - tichet pentru o zi, 39 Lei - abonament pe toata durata distractiei.

 

Bun de stiut:

- Probabil stii deja ca n-ai voie cu pahare din sticla si sticle, conserve, mancare sau bauturi de orice fel, substante interzise prin lege, artificii, lanturi, arme sau obiecte periculoase;

- Copii sub 12 ani au intrarea gratuita si trebuie insotiti de unul din parinti;

- Incepand cu ora 22:00 se inchide accesul;

- Nu ai loc de parcare, asa ca ia mai bine un mijloc de transport in comun sau un taxi;

- Poti veni cu animale de companie;

- De-ale gurii iti cumperi pe baza de jetoane (fie mancare, fie bautura);

- Pentru binele tau, accesul e limitat la 3500 de persoane in acelasi timp, in zona de festival.

Distribuie