• Share

Ia-ti portia de poezie de la metrou: 260.000 de biletele cu versuri te asteapta astazi pe ruta Berceni-Pipera

Ia-ti portia de poezie de la metrou: 260.000 de biletele cu versuri te asteapta  astazi pe ruta Berceni-Pipera

 

Ne-am obisnuit sa calatorim cu metroul si sa primim o carte in dar gratie frumosului proiect Lecturi urbane. Ieri a fost randul poeziei sa coboare in strada si, mai precis, la metrou. Trenul de pe ruta Berceni-Pipera a fost umplut cu poezie. Mai concret, pe pereti au fost lipite 260.000 de biletele cu versuri menite sa ne mai smulga din cotidianul mohorat.

 

 

poezie metrou bucuresti

 

 

Dincolo de efectul pozitiv asupra starii de spirit, initiativa doreste sa mai scuture putin praful de pe raftul cu poezie romaneasca, pentru ca versurile de pe biletele apartin unor poeti si artisti romani, mai vechi si mai noi. La conferinta de presa desfasurata ieri, tot la metrou, au participat poetul Emil Brumaru, Toto Eremia (Deliric 1) şi Adrian Despot.

 

Doar astazi, 3 octombrie, mai puteti pleca acasa de la metrou cu versuri in buzunar si nu va faceti griji, sunt pentru toata lumea (la capat de linie trenul este realimentat cu poezie). O initiativa binevenita, in conditiile in care rezultatele din ce in ce mai slabe din ultimii ani de la BAC sunt cea mai clara dovada, printre altele, si a faptului ca se citeste din ce in ce mai putin.

Distribuie