• Share

In cautarea bradului perfect: Avem de ales din peste 33.000 de exemplare in 2015

In cautarea bradului perfect: Avem de ales din peste 33.000 de exemplare in 2015

 

Traditia ne aseaza de Sarbatori sub semnul bradului. Exista poezii si colinde despre el pe care le stim inca de la gradinita, asa ca, macar o data pe an, chiar daca nu suntem fani conifere, ne gandim la brad. La cel de Craciun. Probabil multi dintre voi ati inceput sa cautati unul pentru acest an, daca nu l-ati si cumparat deja.

 

brad craciun 2015

 

Conform Romsilva, in acest an au fost scosi la vanzare peste 33.000 de pomi de Craciun si, dupa cate se pare, preturile nu vor fi mai mari decat anul trecut. Astfel, cei mai mici costa 20 de lei iar cei cu inaltime  intre 2 si 3 metri, 30 de lei (preturi fara TVA), pusi la dispozitie in ocoalele silvice. 

 

In caz ca nu vreti neaparat un brad “carpatin”, in pepiniere exista deja brazi si molizi de import, iar preturile variaza intre 20 si 1000 de lei. Iar in piete s-au pus in vanzare brazi si molizi provenind mai ales din nordul Europei, cu preturi incepand de la 60 de lei.

 

Pentru ecologistii pe care nu-i tenteaza nici brazii din plastic exista varianta bradutului la ghiveci care poate fi plantat la primavara intr-o curte, pretul pornind de la 150 de lei.

 

Comoditate? Chiar și brazii pot fi comandați online, atat in varianta naturala, cat si in cea artificiala. De la Emag, spre exemplu, sau de la magazinuldebrazi.ro. Daca aveti senzatia insa ca un brad din plastic e mai ieftin, trebuie sa stiti ca poate costa peste 300 de lei. La polul opus, un brad din plastic la un pret rezonabil gasiti la magazinul de jucarii Jumbo (10-30 lei).

 

Si, ca sa va mearga bine la colindatul dupa brad, va mai spunem ca apropo de trendurile de impodobire in 2015, suprematia i-a revenit violetului.

Distribuie