• Share

Lucrarile la Magistrala 5 continua, dar 2015 e inca departe

Lucrarile la Magistrala 5 continua, dar 2015 e inca departe

 

Dimineata omul nou se coboara la metrou...

 

Si tot coboara din 1979 de cand Magistrala 1 a fost inaugurata. La momentul respectiv bucurestenii se puteau deplasa cu trenurile pe sub pamant doar intre Semanatoarea si Timpuri Noi.

 

Intre timp s-au dezvoltat 70 de km de retea subterana si alte 3 magistrale. Iar in prezent se lucreaza cu spor la Magistrala 5, care care e asteptata cu nerabdare si ani intregi de nervi consumati in RATB de locuitorii din Drumul Taberei, dar care probabil nu va fi gata mai devreme de 2015-2017.

 

 

magistrala 5

 

 

De curand au fost facute publice imagini de work in progress de pe santier si mai precis din depoul Valea Ialomitei

 

Imaginile, cu iz de film neorealist ne tin treaz interesul legat de cele 10 noi statii pe care le va avea primul tronson al Magistralei 5: Eroilor, Academia Militara, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomitei, Valea Argesului si Raul Doamnei.

 

 

magistrala 5

 

 

Apropo de imaginatia de ieri si de azi, pare ca stam cam la fel, diferenta fiind ca acum denumirile statiilor nu mai au atat de multe conotatii istorico-politice. In timp, numele statiilor s-au adaptat noilor realitati, modificandu-se de-a lungul vremii.

 

Semanatoarea (care era o fabrica) a devenit Petrache Poenaru, Armata Poporului a dezbracat haina militara devenind Lujerului, Industriilor s-a schimbat in Preciziei, Depoul I.M.G.B. a devenit Berceni, I.M.G.B. a primit numele lui Dimitrie Leonida, Policolor s-a preschimbat în Nicolae Teclu, iar Linia de Centura a devenit Anghel Saligny.

 

 

magistrala 5

 

 

Si tot alte denumiri au primit si statiile Leontin Salajan (cadru militar in perioada comunista) inlocuit de Nicolae Grigorescu, Pieptanari devenita Eroii Revolutiei sau Muncii denumita Costin Georgian (fost director Metrorex).

 

Dintre toate statiile de metrou, numai intr-una trenul vede si lumina zilei, si anume la Berceni.

Distribuie