• Share

Lupta cu discriminarea nu e castigata: scriitorul Andrew Solomon sustine ca i-a fost retrasa invitatia de a tine o prelegere pe tema homosexualitatii la BCU

Lupta cu discriminarea nu e castigata: scriitorul Andrew Solomon sustine ca i-a fost retrasa invitatia de a tine o prelegere pe tema homosexualitatii la BCU

 

Dupa ce anii trecuti un film proictat la MTR in cadrul unui festival LGBT era intrerupt de oameni cu tamaie si cruci care venisera sa purifice aerul de duhurile rele ale homosexualitatii in tara noasta, iata ca o dam din nou in bara pe aceasta tema. De data aceasta nu mai e vorba de multime, ci de unul dintre cele mai respectabile foruri culturale, Biblioteca Centrala Universitara.

 

 

andrew solomon gay bucuresti 

 

 

Scriitorul american Andrew Solomon, nominalizat la premiul Pulitzer pentru cartea sa Demonul amiezii. O anatomie a depresiei, a fost la Bucuresti intre 13 si 14 iunie, la invitatia asociatiei ACCEPT. In program era si o conferinta care ar fi trebuit sustinuta la BCU, insa dupa cum sustine scriitorul aceasta a fost anulata, motivul fiind legatura dezbaterii cu homosexualitatea. Pana la urma conferinta s-a tinut la UNATC, in prezenta unui public numeros, iar Solomon a tras concluzia vizitei la Bucuresti pe contul personal de Twitter: O bătălie a fost pierdută.

 

Cat despre replica reprezentantilor BCU, consemnata de Mediafax, nu putem decat sa spunem ca cine se scuza, se acuza: Lucrurile nu au stat aşa, nu avem absolut nimic cu... nu avem niciun fel de... fiecare este liber să-şi facă opţiunile sale. Noi nu am... Ceea ce a fost domnul Solomon informat nu este adevărat. Nu are nicio legătură cu opţiunea dânsului, nici nu am ştiut despre această opţiune. Noi am aflat de pe Facebook acest lucru ulterior. Nu am ştiut despre toate lucrurile astea şi nu avem de ce să suportăm ceea ce ne acuză unii şi alţii. Nici nu ştiu cine ne acuză de fapt şi de ce ne acuză. Îmi pare foarte rău. Noi nu am primit niciun punct de vedere oficial din partea cuiva ca să ştim că suntem acuzaţi de ceva. Nu a avut nicio legătură opţiunea domnului Solomon despre care nici nu am ştiut. (Voichiţa Dragomir, director BCU).

Distribuie