• Share

Mai mult Purple decat Deep - Smoke on the Water la Sala Polivalenta

Mai mult Purple decat Deep - Smoke on the Water la Sala Polivalenta

 

Pe final de iarna, formatia britanica Deep Purple a revenit la Bucuresti pentru un concert de promovare a noului album Now What?!, al 19-lea din cariera de 36 de ani a formatiei. De warm-up s-au ocupat baietii de la Grimus.

 

Mii de fani s-au adunat pe 20 februarie la Sala Polivalenta pentru a asculta Deep Purple, una dintre cele mai bune trupe britanice, pionier al curentelor heavy metal si hard rock. Simpaticii artisti au umplut sala de parinti, copii si bunici, toti fani ai rock-ului, dar in special ai legendarei formatii.

 

 

deep purple sala polivalenta bucuresti

 

 

Promisiunile n-au fost desarte: participantii au avut parte de un concert precum un monument al calitatii si profesionalismului. Cu toate acestea, si trecand peste oftica personala ca nu au cantat Child in Time, ma asteptam la mai mult suspans si explozie. Practic, am asistat la o auditie, cuminti, cu mainile la spate, fiecare facandu-si treaba cum scrie in manual: ei au cantat si noi am aplaudat si, astfel, nu am reusit sa spargem barierele emotionale. Unii ma vor contrazice sustinand ca Ian Gillian a salutat publicul de nenumarate ori, dar a facut-o civilizat si din curtoazie.

 

Ce vreau sa spun este ca muzica a fost minunata, mai ales momentele de solo-uri instrumentale, dar parca am asistat la un concert-muzeu, steril, lipsit de patos. Cred ca mi-ar fi placut sa-i fi vazut pe cei de la Deep Purple cand erau tineri, vanosi, dornici de afirmare, cand se aflau in plin proces de devenire a ceea ce sunt azi. Pentru ca, asa cum spunea si Pasolini in Decameronul, nu pot sa nu ma intreb: “Why create a work of art when dreaming about it is so much sweeter?”

 

Iata si cateva date mai tehnice pentru curiosi: Apres Vous a deschis show-ul, urmat de Into the Fire, Hard Loving Man, Strange, Vincent, Contact Lost, Uncommon Man, Well Dressed, Mule, Above and Beyond, Lazy, Hell to Pay, Keys, Perfect, Space si extra-aplaudata Smoke on the Water, cele aproape doua ore de muzica live incheindu-se cu Hush si Black Night, la bis.

 

PS: Standul cu hot-dogi mi-a gadilat papilele gustative.

 

Click pe foto pentru marire

deep purple concert sala polivalenta 2014 deep purple concert sala polivalenta 2014
deep purple concert sala polivalenta sala polivalenta concert deep purple 2014

Foto: Mugurel Tudor

Distribuie