• Share

Mii de spectatori l-au aplaudat la scena deschisa pe Jose Carreras in prima sa Gala de Craciun de la Bucuresti

Mii de spectatori l-au aplaudat la scena deschisa pe Jose Carreras in prima sa Gala de Craciun de la Bucuresti

 

Duminica seara, celebrul tenor spaniol Jose Carreras a sustinut un concert la Bucuresti in fata a 10.000 de oameni, acompaniat de soprana uzbeca Natalia Ushakova, Orchestra Nationala Radio si Corul Academic. Dirijorul concertului a fost David Gimenéz, nepotul lui Carreras care il insoteste mereu in turnee.

 

In prima parte a serii, spectatorii s-au bucurat de melodii din arii faimoase precum Me llaman la primarosa din Barbierul din Sevillia sau The Impossible Dream din Man of La Mancha.

 

Fiind totusi o Gala de Craciun, cele mai apreciate de public au fost cantecele de sezon si colindele. Adeste Fideles, Have Yourself a Merry Little Christmas, Ave Maria si Little Drummer Boy sunt cateva dintre melodiile care au adus spectatorilor magia sarbatorilor. Orchestra Nationala Radio si Corul Academic au avut de asemenea un moment special prin interpretarea colindelor Jingle Bells si We Wish You a Merry Christmas insotite de un joc de lumini menit sa redea atmosfera de Craciun. Publicul roman a cerut o serie de bis-uri, fiecare incheindu-se cu aplauze in picioare pentru artistii internationali. Soprana Natalia Ushakova a rasplatit aplauzele numeroase cu o strofa din Silent Night cantata in romana.

 

 

jose carreras christmas gala bucuresti romexpo

 

 

Printre spectatori s-au aflat numeroase personalitati din lumea culturala si politica romaneasca, printre care si prim-ministrul Victor Ponta, insotit de numerosi agenti de paza, care a asistat la concert in timp ce in fata Guvernului din Piata Victoriei aveau loc proteste de strada.

 

Nu au fost mari probleme de organizare in afara de redundatele certuri pe locuri din cauza modificarilor aparute dupa vanzarea biletelor. O alta circumstanta nefericita a fost sevirea de hot-dog si popcorn ca singurele optiuni de mancare la un asemenea eveniment elegant. Toate acestea au fost trecute cu vederea pana la finalul serii, publicul avand parte de un concert minunat incheiat cu faimoasa partitura Brindisi din La Traviata.

 

José Carreras, cunoscut mai ales ca fiind unul dintre Cei trei tenori, alaturi de Placido Domingo si Luciano Pavarotti, a implinit de curand 67 de ani. Concertul de la Bucuresti a avut loc la putin timp dupa lansarea noului album al tenorului la inceputul lunii decembrie. 25 - Meraviglioso este un album ce face referire la revenirea sa miraculoasa de acum 25 de ani, dupa lupta impotriva leucemiei, si la toate momentele minunate ce au urmat in cariera sa.

 

Click pe foto pentru marire

jose carreras bucuresti jose carreras 2013 bucuresti romexpo
jose carreras bucuresti 2013 jose carreras concert romexpo craciun 2013

Foto: Alin Craciun

Distribuie