• Share

Muzica Phoenix, nemuritoare! Impresii de la concertul trupei din clubul Re:public

Muzica Phoenix, nemuritoare! Impresii de la concertul trupei din clubul Re:public

 

Se stie faptul ca formatia Phoenix este destul de scumpa la vedere. Ca in ultimii ani, concertele lor s-au rarit. Asa ca atunci cand am aflat de concertul lor din 13 iunie, in clubul Re:public din Centrul Vechi, mi-am zis ca nu am cum sa ratez asa ceva.

 

In dechidere, pe scena clubului Re:public a urcat o formatie atipica - Popa Sapka. Un rock balcanic, cantat in cinci limbi, a rasunat pe scena clubului bucurestean timp de aproximativ o ora, lasandu-se cu mult dans si voie buna pentru cei veniti sa vada formatia maestrului Nicu Covaci.

 

 

phoenix bucuresti 2014 

 

 

Popa Sapka inseamna Dima (voce, acordeon), Sarmis (chitara, backing vocals), Mihai (chitara bas, backing vocals), Sorin (clape), respectiv Chester (tobe). Cu o activitate de 5 ani de zile, cu un album lansat si cu deja multe concerte la activ in afara tarii, baietii de la Popa Sapka ne-au aratat faptul ca merita sa deschida concertul giganticei formatii ce avea sa le urmeze pe scena. Am ascultat melodii precum Amerika Evropa, Don’t Care, My Imagination, Stop si Privet Goodbye, dar si cover-uri precum Videli Noci sau Kalinka, si ne-am simtit extraordinar de bine. Iar seara (sau mai bine spus noaptea) de-abia incepuse.

 

Phoenix a urcat pe scena dupa miezul noptii. Primul moment de neuitat al serii a fost recitalul de aproximativ 10 minute al lui Andrei Cerbu, chitaristul de 11 ani care a terminat pe podiumul celui mai recent sezon de la Romanii au Talent. Dupa scurt timp insa aveam sa aflam ca surprizele nu se opresc aici. Pe intreg parcursul concertului, la tobe l-am avut pe Flavius Hosu, care a demonstrat faptul ca locul sau pe scena, alaturi de Phoenix, este pe deplin meritat.

 

 phoenix

 

 

Acesta a fost primul concert Phoenix in actuala formula, din care fac parte: Nicu Covaci (chitara, voce), Costin Adam (voce), Dan Albu (chitara, voce), Dzidek Marcinkiewic (clape), Volker Vaessen (chitara bas), Ionut Micu (baterie), respectiv Sergiu Corbu Boldor (vioara). Concertul a fost deschis de un moment instrumental, in care au fost interpretate melodiile Balada, respectiv Ciocarlia. A urmat o serie de melodii care i-a obligat practic pe oamenii prezenti in Re:public sa se ridice de la mese si sa cante alaturi de formatia cu o istorie de aproape jumatate de secol. S-au auzit: Bounty Man, Fata verde, Mugur de fluier, Nunta, Nesfarsita lupta sau In umbra marelui URSS (ceruta de fanii din primele randuri).

 

A urmat o pauza de aproximativ 15 minute, dupa care maestrul Nicu Covaci a revenit pe scena pentru o repriza de muzica blues. Concertul a continuat cu piese mai, iar finalul a adus o interpretare de exceptie a melodiei Balada lui Negru Voda, -  trei solo-uri memorabile (de vioara, clape si tobe) oferite de instrumentistii formatiei Phoenix.

 

Recomand tuturor sa mearga macar o data in viata la un concert Phoenix. Este o experienta de neuitat si nu veti regreta niciun minut faptul ca ati facut aceasta alegere. Va puteti delecta cu poze de la concert aici.

Distribuie