• Share

Nominalizarile la Premiile Gopo 2013

Nominalizarile la Premiile Gopo 2013

 

Cea de-a șaptea ediție a Galei Premiilor Gopo, eveniment dedicat onorării celor mai bune producții de film românești, va avea loc pe 25 martie la Opera Națională București. Filmele nominalizate în acest an la Premiile Gopo includ debutul în film al regizorului de teatru Silviu Purcărete - Undeva la Palilula sau câștigătorul marelui premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo 2012, Toată lumea din familia noastră al lui Radu Jude.

 

 

premii, Gopo, filme, Romania

 

 

 

Un titlu notabil lipsește însă dintre nominalizații Gopo 2013. După dealuri, cea mai importantă producție autohtonă a anului 2012 a fost retrasă de regizorul Cristian Mungiu, în ciuda faptului că a câștigat două premii majore la Festivalul de la Cannes (Cel mai bun scenariu și Cea mai bună actriță). Nu se întâmplă pentru prima dată - anul trecut Cristi Puiu a retras pelicula Aurora din competiția Gopo, fapt ce nu a fost luat în considerare, filmul câștigând premiile pentru Cel mai bun film, scenariu și regie în absența echipei la ceremonie.

 

Lista de nominalizări nu include categoria Cea mai bună actriță în rol principal, în urma retragerii filmului După dealuri neexistând suficiente opțiuni.

 

Îți prezentăm mai jos principalele filme nominalizate în acest an la Premiile Gopo.

 

 

Citeste mai departe pe Postmodern.ro

Distribuie