• Share

Noul sediu al Bibliotecii Nationale - inaugurare cu fast

Noul sediu al Bibliotecii Nationale - inaugurare cu fast

 

10 hectare, 12 milioane de carti, sali de lectura si de conferinte, spatii de expozitii, asa se prezinta noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei de pe Bulevardul Unirii. Pe langa spatiile destinate activitatilor didactice si culturale, sediul va gazdui si o cafenea, un restaurant si alte zone interactive.

noul sediu biblioteca nationala inaugurare decembrie 2011

 

 

Inaugurarea va avea loc miercuri, 14 decembrie, la ora 13:00, insa invitati vor fi doar politicieni (printre care si prim-ministrul Emil Boc), reprezentanti ai unor institutii de stat si oameni din mass-media. Asta pentru ca accesul publicului larg se va face doar din 2012, in mai multe etape, in functie de cum de vor deschide spatiile distincte din cadrul Bibliotecii.

Deschiderea portilor va fi marcata de un eveniment special, chiar de Ziua Nationala a Bibliotecarului din 23 aprilie 2012.

 

 

Un motiv pentru care inaugurarea oficiala are loc atat de devreme fata de momentul deschiderii portilor pentru public ar putea fi faptul ca Ministerul Culturii isi va muta sediul tot in cadrul Bibliotecii Nationale, intrucat cel actual de pe Soseaua Kiseleff a deveni neincapator pentru angajatii Ministerului.

 

Distribuie