• Share

O alternativa pentru iubitorii fast-food: senzatii americane pe Lipscani, la BurgerBar

O alternativa pentru iubitorii fast-food: senzatii americane pe Lipscani, la BurgerBar

 

N-am ajuns inca in State, dar cartea mea preferata, On the road a lui Jack Kerouac, mi-a deschis apetitul pentru un road trip pe autostrazile din America, cu opriri la dinner-ele de la sosea pentru un burger de vita autentic alaturi de un shake de ciocolata cu multe calorii… Pana atunci, insa, o sa apelez la varianta bucuresteana: BurgerBar, cel mai nou restaurant cu specific american din Bucuresti.

 

 

burgerbar 

 

 

Situat in zona hip a Lipscaniului, la parterul cladirii in care se afla si clubul Papiota, restaurantul ce are ca logo o vacuta simpatica e mic si primitor, dar mai ales transparent. Spun transparent deoarece creveţii prăjiţi ȋn crustă de bere, aripioarele de pui ȋn sos Texas picant, Burgerbar (burgerul ce poartă numele restaurantului – realizat din carne de vită 100%), Frenchi (burger cu blue cheese) sau Chicken&Bacon Sub (ciabatta cu piept de pui ȋn selecţie de condimente și bacon crocant) se pregatesc chiar in fata clientului de catre bucătarul israelian, Uri Melinger. Unde mai pui ca daca ai o idee culinara, bucatarul si ajutoarele sale o pun in practica pe loc.

 

 

 burgerbar 2014

 

 

Datorita spatiului mic si design-ului prietenos, BurgerBar respira un autentic aer de fast-food. Vii, comanzi burger suculent cu cartofi parjiti si sosurile casei, te asezi la barul de la geam si savurezi in timp ce lumea de afara iti face cu mana. Pleci satul si fericit: daca tot faci o porceala culinara, macar sa fie una de calitate, ca la mama ei! Preturile se invart undeva intre 17-21 de lei pentru un burger, iar pentru o portie de creveti vei scoate din buzunar aproximativ 10 lei.

 

Ce nu prea mi-a placut insa a fost toaleta, o camera igienica in care predomina culoarea maro, dar care nu beneficiaza de o amenajare placuta ochiului. Dar facem abstractie si ne intoarcem privirea spre carnea de vita, un deliciu!

Distribuie