• Share

Pariuri, predictii si ce filme nominalizate la Oscar poti vedea in oras

Pariuri, predictii si ce filme nominalizate la Oscar poti vedea in oras

 

Acel mic moment de magie care incheie luna februarie numit Premiile Oscar… Pe langa filme, covorul rosu, rochiile, discursurile si tot restul detaliilor fac din acest eveniment unul care nu si-a pierdut glam-ul ori sarm-ul de-a lungul timpului.

 


danish girl 


Nu stim inca cine va avea cel mai spectaculos outfit ori make-up in acest an, insa se cunoaste deja lista de favoriti. Cateva dintre filmele nominalizate sunt deja si pe marile noastre ecrane, prin urmare, avem toate sansele sa intram in atmosfera cu temele deja facute.


La categoria Cel mai bun film, batalia pare a se da intre “Spotlight”, dovada cinematografica a puterii si influentei presei si "Revenant", o productie cu o imagine aproape impecabila, dar o poveste nu chiar foarte convingatoare. Lista nominalizarilor e completata de “Brooklyn”, "The Big Short”, "Mad Max: Fury Road”, "The Martian”, "Bridge of Spies” si “Room".


La capitolul regie, favoritul evident pare a fi Alejandro Gonzalez Inarritu ("The Revenant”), insa specialstii mai ca si-ar paria banii pe George Miller ("Mad Max: Fury Road”). Nu e de neglijat nici performanta regizorului “Spotlight”, Tom McCarthy, iar acestuia i se alatura Adam McKay ("The Big Short”) si Lenny Abrahamson, “Room".


Probabil stii deja toate GIF-urile, pozele si gag-urile care ne umplu wall-urile de Facebook de cand s-a anuntat ca Leo DiCaprio e nominalizat pentru rolul din “The Revenant”. Care nu este neaparat cel mai bun rol al sau, dar actorul il merita din plin pentru intreaga cariera.

 

Desi nu pare a avea un adversar redutabil la titlul de Cel mai bun actor, DiCaprio intra in arena cu Michael Fassbender ("Steve Jobs”), Eddie Redmayne (foarte bun in "The Danish Girl”), Matt Damon ("The Martian”) si Bryan Cranston (“Trumbo").

 


bridge of spies 


Cui ii va veni randul sa plece acasa cu Oscarul pentru Cel mai bun rol feminin? Lupta pare a fi mai stransa in acest caz decat la categoria actori, iar Cate Blanchett (“Carol”), Saoirse Ronan (“Brooklyn") sau Charlotte Rampling ("45 Years”) merita fiecare un premiu. Li se alatura Brie Larson (“Room") si Jennifer Lawrence ("Joy").


Deloc de neglijat sunt si performantele din rolurile secundare. In cazul actritelor, cele mai bine cotate sunt Kate Winslet pentru rolul din "Steve Jobs” si Alicia Vikander (“The Danish Girl”).

 

Iar in cazul Celui mai bun actor in rol secundar ar putea reveni, surpriza!, lui Sylvester Stallone (“Creed") sau lui Tom Hardy pentru "The Revenant”. Mentiune merita insa si rolul reusit de Mark Ruffalo in “Spotlight".



son of saul 


Desi nu suntem pe lista nominalizatilor la Cel mai bun film strain, ar trebui sa tinem pumnii filmului unguresc "Son of Saul”, in care apare si actorul roman Levente Molnár. Dar sa nu uitam nici de “Mustang”, care spune intim povestea conditiei femeii in Turcia zilelor noastre si reprezinta Franta.

Distribuie