• Share

Pe 1 iunie incepe cel mai mare festival de film din Romania: TIFF

Pe 1 iunie incepe cel mai mare festival de film din Romania: TIFF

 

Mult asteptatul Festival International de Film Transilvania, prescurtat simplu TIFF, isi deschide portile fix de Ziua Copilului si, conform traditiei, se va desfasura in Cluj-Napoca. Aflat la a 11-a editie, festivalul este unul dintre cele mai asteptate de la noi din tara si nu numai. An de an, TIFF-ul reuseste sa aduca in Cluj cele mai bune proiectii, insotite de oameni de seama din lumea filmului, iar anul acesta nu face exceptie.

 

Gala de deschidere a TIFF are loc pe 1 iunie, la ora 20:45, în Ursus Open Air (Piaţa Unirii) din Cluj, unde spectatorii au sansa de a viziona doua premiere inedite: capodopera lui Georges Méliès, Calatorie pe luna, într-o versiune color restaurata si comedia Despre oameni si melci, în regia lui Tudor Giurgiu, care va avea cu aceasta ocazie prima proiecţie cu public.

 

 

 

festivalul international de film transilvania 2012 tiff cluj napoca

 

 

 

Printre invitatii asteptati sa paseasca pe covorul rosu ii amintim pe Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Andreea Bibiri, Ovidiu Crişan, Albert Dima, scenaristul Ionuţ Teianu, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, scenograful Csaba Damokos, alături de regizorul Tudor Giurgiu şi producătoarea Oana Giurgiu, iar lista nu se opreste nicidecum aici.

 

Programul festivalului este impartit pe mai multe categorii, printre care: Competitie, Ce se intampla, Documentarule?, Supernova, Umbre, Zilele Filmului Romanesc, Ziua Maghiara, 100% Stanley Kubrick, Fara limita, Focus: China, Focus: Australia, Focus: Danemarca, Oameni si zei, EducaTIFF si altele. Selectia impresionanta de filme ruleaza in sali de cinema (Victoria, Marasti, Arta, Odeon Cineplex, Florin Piersic), in institute culturale (Institutul Francez, Casa de Cultura a Studentilor) sau in aer liber (Manastur Open Air, Ursus Open Air).

 

Intre 1 si 10 iunie, sunteti asteptati sa va luati doza de filme bune, oricare va sunt gusturile. TIFF sigur are ceva si pentru voi in program! 

Distribuie