• Share

Piste de biciclete in Bucuresti - unde vor fi amplasate in 2016

Piste de biciclete in Bucuresti - unde vor fi amplasate in 2016

 

In 2014, a fost aprobat proiectul conform caruia urma ca, in Bucuresti, Primaria Capitalei sa realizeze aproximativ 100 kilometri de piste de biciclete. Desi aceasta decizie fusese luata in urma numeroaselor proteste ale biciclistilor, Primaria Municipiului Bucuresti a modificat acest proiect din nou. Astfel ca, daca vreti sa va plimbati cu bicicleta prin capitala, va trebui sa apelati doar la traseele delimitate de strazile din spatele marilor bulevarde.

 

 

piste biciclete biciclisti bucuresti capitala

 

 

Cu un buget de circa 10 milioane de euro, proiectul "autostrazilor verzi" destinate biciclistilor ar trebui finalizat undeva la sfarsitul anului 2016 - inceputul anului 2017. Ion Dedu, seful Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei, a facut declaratii, pentru Adevarul, potrivit carora proiectul pistelor de biciclete se afla in etapa semnarii contractului de finantare cu Ministerul Mediului. Seful Directiei de Transporturi a afirmat si ca acest proiect a fost modificat, in urma discutiilor din Grupul de Mobilitate din Primaria Capitalei, iar pistele de biciclete nu vor mai fi amenajate pe marile bulevarde ale Bucurestiului. Motivul invocat a fost cel al poluarii si al aglomeratiei.

 

Bazandu-se pe deviza "Vrem o tara ca afara!", autoritarile au declarat ca vor ca noile piste de biciclete sa fie construite intre trotuar si partea carosabila, pentru o fluidizare a traficului. Intrebarea este ce se va intampla cu pista construita pe Calea Victoriei, deoarece nu se mai incadreaza in noii termeni ai proiectului. Insa, momentan, aceasta le este folositoare doar celor care curata zapada de pe strazi, transformandu-le in depozite pentru mormanele de zapada.

Distribuie