• Share

Prieteni vechi si prieteni noi la NexT - Festival Friends

Prieteni vechi si prieteni noi la NexT - Festival Friends

 

NexT IFF isi reuneste prietenii in sectiunea Festival Friends, prezentata de HBO. In cadrul programului vor fi introduse 17 scurtmetraje, majoritatea in premiera in Romania. Vor fi incluse scurtmetraje ale unora dintre regizorii care au concurat pentru Trofeul NexT la editiile anterioare, ale apropiatiilor Societatii Culturale NexT si ale unor prieteni noi ai festivalului.

 

 

Printre numele prezente in sectiunea Festival Friends ii reamintim pe Paul Negoescu, Timea Varkonyi, Romain Delange, A.J. Bond, Iulia Rugina, Stanca Radu, Eva Pervolovici, Nash Edgerton, Radu Jude, Maya Vitkova si altii.

A.J. Bond este prezent cu noul sau film Madame Perrault’s Bluebeard. Regizoarele Iulia Rugina si Stanca Radu revin anul acesta, dupa ce au facut parte din competitie in 2007 si 2008, alaturi de Eva Pervolovici cu tripticul 30-40-50.

 

 

next film festival 2012

 

 

 

Festival Friends va prezenta si noul scurtmetraj al lui Nash Edgerton, Bear, care a castigat premii precum Best Short Film Award la Festivalurile de Film de la Saint Tropez, Strasbourg si Leeds. Pe langa premiile castigate, filmul a primit si recunoastere din partea Sundance 2012, unde a fost unul dintre cele mai discutate scurtmetraje, dar a fost si selectionat pentru competitia de scurtmetraj de la Cannes 2011.

 

 

Maya Vitkova semneaza regia filmului My Tired Father, al carui scenariu este scris de Radu Jude. Cei doi au fost prezenti si anul trecut la sectiunea Festival Friends.

 

Si pentru ca NexT sustine tinerii regizori, vor fi proiectate si filme semnate de liceeni pasionati de cinema. Printre acestia se numara Luca Istodor cu filmul Gogu contraataca si Vlad-Cristian Pau cu The Dreamer.

Distribuie