• Share

Prima editie a Concursului Musica Mundi a reunit peste 160 de muzicieni amatori din Romania

Prima editie a Concursului Musica Mundi a reunit peste 160 de muzicieni amatori din Romania

 

Editia de debut a Concursului Musica Mundi, primul concurs destinat muzicienilor amatori copii, adolescenti si adulti a renuit in cele 3 zile de concurs aproximativ 800 de spectatori, 160 de concurenti, peste 50 de castigatori si 23 de companii partenere, devenind astfel cel mai amplu concurs din Romania pentru muzicienii amatori de toate varstele, care canta din voce sau la diferite instrumente muzicale.

 

Organizat de Scoala de Muzica Boem Club si desfasurat intre 22 si 24 noiembrie in sala de auditii a sediului Boem Club din Dorobanti, Concursul Musica Mundi a fost structurat pe categorii de varsta: copii si adulti, si pe sectiuni: instrumente (pian, chitara, vioara, violoncel) si canto.

 

 

musica mundi concurs

 

 

Vineri, 22 noiembrie, a avut loc concursul pentru sectia vioara si chitara (ciclurile primar si gimnazial), categoria copii. Sambata, 23 noiembrie, s-a desfasurat concursul pentru sectia pian, categoria copii (ciclurile prescolar, primar si gimnazial) si sectia instrumental (pian/chitara/vioara/violoncel), categoria adulti. Duminica, pe data de 24 noiembrie a avut loc concursul pentru sectia canto, categoriile copii si adulti.

 

Castigatorii din cadrul Concursului Musica Mundi au fost rasplatiti cu premii diverse din partea partenerilor evenimentului, precum: diplome, trofee, instrumente si accesorii muzicale, partituri, vouchere cu lectii de dans, vouchere cu lectii de limbi straine, vouchere cu lectii de pictura, bilete la spectacole de opera si balet, carduri cu discount, precum si vouchere cu lectii de muzica, la alegere, la Scoala de Muzica Boem Club. Castigatorii marelui premiu de la pian si canto au primit, printre altele, cate o bursa de studiu pe o perioada de 6 luni de zile, la Scoala de Muzica Boem Club.

 

Scopul concursului a fost popularizarea in randul copiilor, tinerilor si adultilor a cantatului la un instrument sau cu vocea si incurajarea tuturor amatorilor de a-si dezvolta aptitudinile si abilitatile muzicale. Printre membrii juriului s-au numarat: tenorul Vlad Mirita, mezzosoprana Antonela Barnat, solist de opera si concert, Ioana Maxim, pianist in cadrul Operei Nationale din Bucuresti, Tudor Niculescu Mizil, solist chitara si Alina Serban violonist si membru al cvartetului Anima.

 

„Reportoriul abordat de catre copii a fost unul dificil, ne confruntam cu o depasire a varstei acestora, nivelul a fost unul ridicat, exista in mod clar tendinta depasirii varstei din toate punctele de vedere. Ii indemn pe toti, atat copii, cat si profesori, sa nu uite sa fie copii, respectiv sa nu uite ca lucreaza cu copii si sa le ofere melodii potrivite si pregatire muzicala adaptata varstei lor. Sunt onorat ca am facut parte din acest juriu, felicitari tuturor celor care au participat la concurs si le doresc mult succes in continuare tuturor participantilor in dezvoltarea muzicala ulerioara.”, a declarat Vlad Mirita.

Distribuie