• Share

Primul copac digital din Romania iti incarca dispozitivele mobile

Primul copac digital din Romania iti incarca dispozitivele mobile

 

Notiunea de copac digital este noua pentru Romania, insa Timisoara a "plantat" primul astfel de dispozitiv, care foloseste energia solara pentru a fi utilizabil. Prin intermediul acestuia, vor putea fi incarcate dispozitivele mobile - telefoane, tablete, laptopuri, playere multimedia, etc - ale utilizatorilor care au nevoie atunci cand li se termina bateria si nu ajung prea curand intr-o locatie pentru a o incarca.

 

 

copac digital romania timisoara

 

 

Proiectul se numeste Strawberry Tree, fiind instalate alte 12 astfel de platforme in Bosnia-Hertegovina si in Serbia. Capacitatatea copacului digital permite incarcarea simultana a maximum 16 dispozitive mobile, putand alimenta cu energie timp de 10 minute, pret de 840.000 de incarcari. Amplasat in Parcul Copiilor din Timisoara, sistemul ofera si internet Wi-Fi gratuit celor care se afla pe o raza de aproximativ 10 metri, prin intermediul tehnologiei 3G sau 4G.

 

 

O alta inovatie care vine in ajutorul utilizatorilor de internet, de data aceasta cu probleme de semnal, vine din partea retelei de socializare Facebook. Mark Zuckerberg a anuntat proiectarea unor avioane fara pilot care pot facilita accesul la internet pentru persoanele care traiesc in comunitati izolate, fara o infrastructura existenta de internet.

 

avion facebook internet

 

 

Primul test a fost realizat cu succes in Marea Britanie, insa Mark a declarat ca proiectul final va avea o anvergura a aripilor mai mare decat cea a unui Boeing 737 si va cantari mai putin decat o masina. Dispozitivul va fi incarcat pe baza unor panouri solare situate pe aripile sale, fiind capabil sa stea la altitudini de peste 18,288 metri pentru cateva luni.

Distribuie