• Share

Primul magazin caritabil din Romania: dupa fapta si rasplata

Primul magazin caritabil din Romania: dupa fapta si rasplata

 

Indiferent pe unde te plimbi prin tara, mai devreme sau (arareori) mai tarziu dai peste o alimentara ici, un butic colo, si un mall zdravan pentru completarea imaginii. Si pentru ca trocul a fost inlocuit de bani de secole, esti obisnuit sa-ti scoti portofelul atunci cand vrei sa achizitionezi ceva. Mai mult, parca pe nicaieri nu sunt atat de multe magazine ca in capitala, unde deja exista planuri pentru deschiderea a inca 6 mall-uri!

 

 

magazin caritabil ominis

 

 

Iata, insa, ca de vreo luna tot aici a aparut si primul magazin caritabil din Romania. Magazinul Comunitar Gratis (caci asa se cheama) care s-a deschis in cadrul Complexului social OMINIS este locul in care poti sa intri in posesia a diferite produse fara sa scoti un sfant din buzunar. In schimb, trebuie sa prestezi o ora de voluntariat in cadrul centrului sau sa aduci alte obiecte la schimb.

 

Iar daca esti pe fuga si nu poti sa stai o ora chiar atunci, te programezi la voluntariat pentru o alta zi. Si pentru ca toata lumea sa se bucure de aceleasi oportunitati, oricine poate veni de 2 ori pe saptamana si poate alege cate 2 produse. Speram ca aceasta initiativa va lua amploare si vor aparea cat mai multe magazine caritabile prin tara.

 

Cat despre centrul OMINIS, trebuie sa va spunem ca acesta este primul complex din Bucuresti care include mai multe tipuri de servicii comunitare, printre care se numara si o spalatorie, o cantina sociala, o biblioteca, o policlinica care ofera servicii medicale gratuite, precum si mai multe centre de zi pentru diferite grupe sociale defavorizate.

Distribuie