• Share

Retro Bucuresti: 140 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi

Retro Bucuresti: 140 de ani de la nasterea lui Constantin Brancusi

 

Luna februarie inseamna si altceva decat indragosteala. 19 februarie este ziua in care s-a nascut Constantin Brancusi, cel care a pus o amprenta nemaintalnita asupra sculpturii contemporane. Pentru a-l aniversa cum se cuvine, 15-21 februarie inseamna acum Saptamana Brancusi, ce este dedicata unor evenimente si activitati prin care toti iubitorii sculptorului isi pot arata aprecierea fata de arta sa.


brancusi 140 saptamana brancusi

 

Pentru a-si implini visul de a ajunge in cetatea artelor, Brancusi a parcurs o parte din drumul catre Paris pe jos, iar odata ajuns, dupa studii si consacrare, devine o puternica figura a lumii culturale si artistice a momentului.

 

Comunitatea La Blouse Roumaine este cea care a lansat invitatia in social media pentru celebrarea artistului. Ce aveti de facut este simplu: trebuie doar sa mergeti sa vizitati lucrarile lui Brancusi raspandite in muzeele din toata lumea: Craiova, București, Paris, Londra, New York sau Philadelphia, dar si la complexul in aer liber de la Targu Jiu.

 

 

 brancusi 140 saptamana brancusi

 

 

Fotografiile din aceste vizite, postate pe Facebook, Instagram, sau Twitter, sunt mai mult decat binevenite. Sugestie: in Bucuresti, puteti vedea o parte dintre sculpturile lui Constantin Brancusi la Muzeul National de Arta.

Distribuie