• Share

Scurtmetrajele nominalizate la Cannes si premiile EFA vin la NexT IFF

Scurtmetrajele nominalizate la Cannes si premiile EFA vin la NexT IFF

 

Programul Short Matters! al Academiei Europene de Film si competitia de scurtmetraje a sectiunii Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes fac parte si anul acesta din programul festivalului NexT.

 

 

Short Matters! aduce la Bucuresti 15 titluri nominalizate la Premiul EFA in 2011, inclusiv castigatorul premiului pentru cel mai bun film de scurtmetraj: The Wholly Family / Familia cea Sfanta. Filmul spune povestea unui baietel care traieste cu multa imaginatie experientele orasului Napoli. Regia este semnata de Terry Gilliam, cunoscut pentru filme precum: The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009), Fear and Loathing in Las Vegas (1998), Twelve Monkeys (1995) sau The Brothers Grimm (2005). Filmele sale au fost prezentate la festivaluri internationale, printre care Cannes, Venetia, Locarno si San Sebastian.

 

 

 

next international film festival 2012 short matters semaine de la critique

The Whole Family @ NexT IFF

 

 

Printre scurtmetrajele din programul EFA regasim si doua filme romanesti care au facut parte din competitia NexT in anii 2010 si 2011. Este vorba de Derby, in regia lui Paul Negoescu si Apele Tac al Ancai Miruna Lazarescu, cu care aceasta a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc si premiul publicului pentru film romanesc.

 

 

Sectiunea Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes revine la NexT cu scurtmetraje din cea mai recenta competitie. Nu lipsesc bineinteles nici filmele castigatoare: Blue in regia lui Stephan Kang si Alexis Ivanovitch vous êtes mon héros regizat de Guillaume Gouix.

Distribuie