• Share

SoNoRo Festival – un fel de muza cu muzica de camera

SoNoRo Festival – un fel de muza cu muzica de camera
Foto: Serban Mestecaneanu; Sursa: SoNoRo FB.

Muza poate fi un concept, o idee, un mit, o femeie si cate si mai cate. Ca sa te lamuresti mai bine vizavi de subiect, aceasta este tema explorata in editia 2016 a festivalului SoNoRO.

Stii si tu ca inspiratia vine atunci cand te astepti mai putin si nu te lasa. Se tine scai de tine si te tine treaz. Te pune la truda, doar ca sa te lase apoi sa-ti admiri capodopera cu ochii mici de oboseala. Dar iata ce minunat e cand iese.

La Muse et le Poete este despre inspiratie si patima, munca si satisfactie, dar mai presus de toate, este despre muzica.

Editia cu numarul 11 promite sa fie o schimbare de pas binevenita in cadrul careia se vor culege roadele ultimilor 10 ani de SoNoRO, dar se si cauta ceva inovatie pentru editiile ce vor veni.

Startul se da vineri, 28 octombrie, in Bucuresti, la Palatul Cotroceni. Concertul din deschidere se numeste chiar La Muse et le Poete si in cadrul lui ai ocazia sa vezi artisti ca Olli Mustonen sau Diana Ketler. Pe muzica de Mozart sau Camille Saint-Saens, in cazul operei care da si titlul festivalului.

Concertul doi, Por un tombeau sans nom, are loc la Cercul Militar, sambata, 29 octombrie, de la ora 19:00. Concertele III – VII, sub numele de aMUSEbouche, au loc duminica, 30 octombrie, prin tot Bucurestiul:

- Ora 11:00, POINT;

- Ora 14:00, Casa Memoriala, ”Ion Mincu”;

- Ora 16:00 Fundatia Lowendal;

- Ora 19:00, Galeria Galateca;

- Ora 22:00, Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Litere.

Pentru ca luni este ziua in care avem nevoie de cea mai multa inspiratie, concertul VIII, La Muse Hypnotique, are loc la Catedrala Sfantul Iosif, pe 31 octombrie, de la ora 19:30. Cat sa iesi de la munca si sa te pierzi putin in trafic.

Miercuri ne vedem la Arcub Gabroveni, de la 19:00, pentru concertul IX, Secret Letters.

Foto: sonoro.ro

SoNoRo te asteapta si weekendul urmator:

-vineri, 4 noiembrie, de la 19:00, ai concertul X, À Clara la Palatul Regal (sau Muzeul National de Arta al Romaniei);

-sambata, 5 noiembrie, la Carturesti Carusel, incepand cu ora 19:00 vezi concertul XI, Muses and Antimuses;

-duminica, la Ateneu, se intampla concertul XII, La muse inspirant le Poete, de la ora 19:00.

Concertul de luni, 7 noiembrie, este ultimul din Bucuresti, dar in cadrul caruia se va auzi o lucrare aleasa chiar de tine... posibil. Pentru ca de-a lungul festivalului se poate vota. Deci Sala Radio, ora 19:00 ca sa iti asculti lucrarea aleasa.

Distractia se termina in Bucuresti, dar continua in restul tarii.

Miercuri, 9 noiembrie, SoNoRo ajunge la Timisoara si concertul Angelus are loc la Biserica Millenium, incepand cu ora 19:00.

Joi, 10 noiembrie, de la 11:00 la Carturesti Mercy, tot in Timisoara ai concertul Our Muses – Salon Muzical, iar duminica, de la 19:00 poti participa la concertul Aubade la Muzeul de Arta din Timisoara.

SoNoRo vine si la Cluj-Napoca, vineri, 11 noiembrie. Ora 19:00 la sucursala BNR din oras. Apoi, Angelus, la Biserica Reformata Calvina, sambata de la 19:00. Si duminica, 13 noiembrie, poti participa la concertul La Muse et le Poete, la Universitatea Babes-Bolyai, ora 19:00.

Iar pentru ca tot suntem aproape, din nou, La Muse et le Poet la Sinagoga din Bistrita, luni, 14 noiembrie, ora 19:00.

Pretul unui abonament este 280 lei, iar pentru un bilet pentru concerte individuale variaza intre 20 si 60 de lei. Tu le poti cumpara de aici. Unele au chiar si intrari libere. Ne vedem la SoNoRo.

Distribuie