• Share

Spectacol extraordinar The Manhattan Transfer!

Spectacol extraordinar The Manhattan Transfer!

Vineri seara trupa The Manhattan Transfer a sustinut in premiera in Romania un concert extraordinar, Sala Palatului rasunand de ritmuri de jazz autentic si de aplauzele publicului!

 

 

Cei patru membri The Manhattan Transfer, Tim Houser, Janis Siegel, Cheryl Bentyne si Alan Paul au urcat pe scena putin dupa ora 20:00, alaturi de Yaron Gershovsky la pian, Steve Hass la tobe, Gary Wicks la bass si Adam Hawley la chitara. In aplauzele publicului, seara a debutat cu piesa „Spain”, inclusa pe cel mai recent album al trupei – The Chick Corea Songbook. Au urmat „Bahia” si „Route 66”, piesa care a ridicat publicul in picioare inca de la primele acorduri, acesta fredonand si aplaudand alaturi de artisti pe toata durata piesei.

 

Experienta muzicala de patru decenii a fost evidenta pe intreg parcursul serii, concertul fiind extrem de bine structurat, presarat atat cu momente solo ale celor patru membri, cat si cu momente antrenante, in care vocile impresionante ale celor patru solisti i-au tinut pe spectatori intr-o continua stare de frenezie. Din programul trupei nu a lipsit celebra „Birdland” interpretata spre finalul concertului, si nici „Chanson D’amour” si „The Boy from New York City”, cu care care trupa a revenit pe scena pentru un bis fascinant.

 

The Manhattan Transfer a oferit vineri seara o adevarata demonstratie de virtuozitate muzicala, spectacolul desfasurandu-se impecabil si elegant de la primele acorduri pana la bis. Dupa incheierea concertului trupa s-a aratat extrem de incantata de prima vizita la Bucuresti, exprimandu-si inca o data regretul pentru faptul ca au asteptat 39 de ani pentru acest moment. Organizat de Emagic si „insufletit” de Silva Dark, concertul de la Bucuresti a fost inclus in turneul european al trupei, The Manhattan Transfer urmand sa mai sustina doua concerte in Germania si Italia inainte de a se intoarce in Statele Unite.

Distribuie