• Share

Stiati ca o postare pe Twitter cantareste cateva grame de CO2? Sa stingem cu totii lumina sambata seara, cu ocazia Earth Hour

Stiati ca o postare pe Twitter cantareste cateva grame de CO2? Sa stingem cu totii lumina sambata seara, cu ocazia Earth Hour

 

Stiati ca o postare de pe Twitter “cantareste” cateva grame de CO2?


Anual, la sfarsitul lunii martie, celebram planeta mama si ii dedicam Ora Pamantului. Intre 20:30 si 21:30 se reduce considerabil consumul de curent electric, fiecare pamantean fiind dator Planetei Albastre cu o ora in care renunta la becuri, pc-uri, cabluri sau orice device electronic, astfel contribuind la reducerea emisiilor de CO2.

 

In 2007, in Sydney, Australia s-a luat initiativa de a face din 23 martie Ziua Nationala a Pamantului. Mai mult de 2 milioane de locuitori ai capitalei s-au facut partasi si au stins luminile. Orase importate de pe tot globul au urmat exemplul din Sydney si acest fenomen a luat amploare la nivel mondial, in 2008.

 

 

ora pamantului earth hour 2013 23 martie

 

 

In Romania va avea loc cea de-a 6-a aniversare a Pamantului, sambata, 23 martie. Timisoara este declarata capitala Earth Hour 2013 a Romaniei, titlu castigat in urma strangerii a 3,6 tone de PET-uri, prin mobilizarea voluntara a timisorenilor.  Drept rasplata, acestia vor avea parte de multe evenimente culturale in aer liber. La ora 22.00 se vor lansa mult asteptatele lampioane, intr-un dans de lumini.

 

Urmand aceeasi schema, evenimentele dedicate Orei Pamantului se vor tine sambata si in Bucuresti (Herastrau - intrarea Charles de Gaulles – 18:00), Constanta (Parcul Teatrului National de Opera si Balet “Oleg Danovski” – 20:30), Iasi (Bulevardul Stefan cel Mare – 20:00).

 

Mai multe institutii publice si companii nationale si internationale din capitala si din tara si-au anuntat suportul pentru reducerea emisiilor de CO2, timp de o ora. Sa le urmam exemplul si sa stingem si noi lumina sambata seara.

Distribuie