• Share

Timisoara - capitala artei contemporane in Romania

Timisoara - capitala artei contemporane in Romania

 

In perioada 3-31 octombrie 2015, Timisoara va gazdui prima editie a bienalei Timisoara Art Encounters. Orasul se va transforma pentru aproape o luna in capitala artei contemporane din Romania, prin cele 15 expozitii organizate in cadrul bienalei. Timisoara Art Encounters se va desfasura in mai multe locatii, printre ele numarandu-se si Muzeul de Arta, Galeria Helios si Memorialul Revolutiei din Timisoara. Lista completa a locatiilor poate fi gasita aici.

 

 

timisoara art encounters 2015

 

 

Timisoara Art Encounters se pregateste cu un program exhaustiv pentru artisti si curatori, oferindu-le acestora posibilitatea de a-si dezvolta reteaua de cunostinte, de a obtine o perspectiva inedita asupra scenei artistice din Timisoara si de a invata noi tehnici de la cei prezenti la expozitie. Mai mult, aceasta bienala are scopul de a dezvolta un proiect expozitional, cu ajutorul unor curatori veniti din alte tari in Timisoara, pentru o perioada de timp de 6-8 saptamani.

 

In afara de artistii care apartin culturii romanesti, fie prin nastere, limba sau referinte artistice, la eveniment vor fi prezenti si curatori si istorici de arta de la Tate Gallery din Londra, Museum of Modern Art din New York si Centre Pompidou din Paris. Acestia vor tine prelegeri, care vor educa publicul in artele vizuale.

Distribuie