• Share

UBER are concurenta: Taxify se lanseaza azi in Romania

UBER are concurenta: Taxify se lanseaza azi in Romania

Transportul in Bucuresti este un subiect inepuizabil de nervi si controverse. De azi, un nou serviciu intra pe piata ca sa mai avem inca un furnizor de analizat in acest sens. Se pare ca este concurentul direct al UBER-ului si se cheama Taxify- www.taxify.eu. Sa speram ca acesta nu ne va fura mintile pentru o perioada, ca dupa aceea sa nu mai fie convenabil. Dar ca sa vedem daca merita incercat si, mai ales, ce aduce in plus vietii noastre atat de harsaite pe strazile capitalei, Orasul Meu a vorbit cu Cristian Manea - Country Manager la Taxify.

 

 

Orasul Meu: Ce este Taxify?

Cristian Manea: Taxify este cea mai mare aplicatie de transport din Europa si Africa, cu peste 600.000 de utilizatori la activ. Aplicatia se poate downloada din AppStore sau Google Play, dupa care ai nevoie doar de cateva click-uri pentru a comanda si a plati o cursa.

O.M.: Care este diferenta intre Taxify si Uber?

C.M.: Spre deosebire de Uber sau alte aplicatii similare, Taxify isi trateaza egal atat clientii, cat si soferii. Un tratament mai bun al soferilor, prin comisioane mai mici si mai multa libertate se traduce prin servicii mai bune pentru clientii Taxify.

O.M.: Care sunt criteriile de selectie ale soferilor?

C.M.: Criteriile de selectie ale soferilor sunt foarte riguroase: varsta minima 21 ani; cazier judiciar fara inscrieri, numarul de puncte de penalizare din cazierul auto pe ultimii 5 ani sa nu contina abateri grave, masina sa nu fie mai veche de 10 ani etc.

 

 

O.M.: Care este venitul mediu al unui sofer?

C.M.: In functie de cat doreste sa munceasca. :) Ce putem sa spunem e ca spre deosbire de alte aplicatii, comisioanele Taxify sunt mult mai mici, deci soferul are mai mult de castigat.

O.M.: Care va fi costul unei curse (sau per Km) raportat la taximetrie si UBER?

C.M.: Preturile sunt mai mici decat in cazul Uber intrucat la Taxify nu exista surge pricing: platesti tariful standard indiferent cat de departe se afla soferul de adresa la care faci comanda. Pretul standard este 1,45 RON / km si 0,26 RON / minut. Aplicatia calculeaza toate variabilele si anunta la finalul cursei pretul acesteia.

*UPDATE: Aplicatia, care poate fi descarcata de pe iOS si Android, scade tarifele la 1.30 per km si pornirea, 0.20/minut. Avantajul este pretul fix de fiecare data cand utilizatorii folosesc Taxify, fara optiunea de “surge pricing”. Odata instalata, poate fi folosita atat in Bucuresti, cat si in oricare din orasele din Europa sau din lume unde Taxify este prezent.

 

O.M.: Cat de legala este aceasta solutie de transport? Cum va asigurati clientii ca nu risca nimic utilizand serviciile?

C.M.: Solutia este legala, la fel cum functioneaza si alte companii, precum BlackCab sau Uber. Cat despre siguranta, aceasta e prioritara pentru Taxify, motiv pentru care soferii sunt verificati indeaproape, cum am mentionat mai sus. Insa, in cele din urma, atat calitatea soferilor, cat si a clientilor e determinata de mecanismele de feedback, nu de un organ de control.

 

 

O.M.: Cum arata peisajul actual al Bucurestiului in privinta transportului individual de persoane? Cum credeti ca va evolua in viitor?

C.M.: Bucurestiul va urma tendintele globale, ca majoritatea tarilor europene - din ce in ce mai multi oameni vor renunta la a detine o masina proprie, serviciile de ridesharing vor deveni din ce in ce mai populare, oferta de soferi va creste, ceea ce va duce la scaderea preturilor, iar ridesharing-ul va fi in competitie cu toate modalitatile de transport, nu doar cu taxiurile.

Poti sa descarci incepand de azi aplicatia Taxify din App Store sau Google. Vei primi si un cod promotional prin care prima cursa este gratuita in limita a 20 de lei. Codul BUCURESTI e cel care te ajuta sa activezi promotia. Dupa aceea, vei primi un cod de dat prietenilor ca sa mai primesti si la activarile lor cate 20 de lei.

Distribuie