• Share

Utile in oras de Sarbatori: prognoza meteo si cum va circula metroul de Craciun si Revelion

Utile in oras de Sarbatori: prognoza meteo si cum va circula metroul de Craciun si Revelion

 

Orasul e deja in plina forfota zilele acestea, iar pregatirile sezonului de Sarbatoare se contureaza frumos. Si pentru a nu avea surprize neprevazute, e momentul sa aflam ce ne rezerva vremea de Sarbatori in Bucuresti, dar si cum vor circula mijloacele de transport in comun, si mai exact, metroul.

 

 

vremea bucuresti sarbatori 2013 program metrou craciun revelion 2013

 

 

Slabe sanse sa ne batem cu zapada de Craciun

 

In 1954 Bucurestiul avea parte de ceea ce s-a numit marele viscol - orasul era inghitit de nameti, iar vantul a batut atunci cu o viteza record de 126 km/h. In caz ca sunteti dintre aceia care viseaza flori de gheata la geam, un Craciun cu nameti pana la genunchi si material pentru oameni de zapada inalti cat casa, ar fi mai bine sa luati in calcul inchirierea unei cabane la munte.

 

Exista totusi posibilitatea unor precipitatii mixte in perioada Sarbatorilor la Bucuresti. Oricum, nu ne vom plange ca nu putem iesi la plimbare din cauza gerului, pentru ca maximele vor fi intre 6 si 8 grade. Vom mai avea parte si de ceva soare, deci putem lasa inclusiv cateva cumparaturi pe ultima suta de metri, pentru ca nu e pericol sa ramanem inzapeziti in case. Cea mai de speriat minima a perioadei se va inregistra in prima zi a lui 2014 si va fi de -8 grade.

 

 

Cum va circula metroul bucurestean de Sarbatori

 

Pentru a sti la ce sa ne asteptam daca alegem sa lasam masina acasa in aceasta perioada, Metrorex a dat publicitatii programul din timpul Sarbatorilor. Astfel, pe 23, 24, 27, 30 si 31 decembrie va trebui sa asteptati in statie cate 8 minute pana la urmatorul tren, pentru  magistralele 1, 3 si 4. Pe magistrala 2 trenurile vor circula la interval de 4 - 5 minute.

 

Cele 8 minute vor fi intervalul preconizat al circulatiei trenurilor si in ziua de Craciun, pe 26 decembrie, dar si intre 1 si 5 ianuarie 2014 (valabil pentru toate magistralele).

 

In noaptea de Revelion veti putea merge cu metroul la petrecere, in caz ca alegeti sa va prinda Anul Nou in oras. Prin urmare, trebuie sa stiti ca, intre 23.30 si 1.30, veti astepta trenul in statie cam 10 minute iar de la 1.30 pâna la 5.00, trenurile vor sosi la un interval de 20 minute.

 

Pentru ziua de 3 ianuarie 2014 pe magistrala 2 vor fi introduse suplimentar doua trenuri care vor circula între 6.30 si 20.00. Este posibil ca in toata aceasta perioada, daca va fi cazul, sa se suplimenteze numarul de trenuri.

Distribuie