• Share

Vrei sa asculti jazz intr-un cadru inedit? Teatrul Mignon a initiat seria de concerte Tuesday Jazz

Vrei sa asculti jazz intr-un cadru inedit? Teatrul Mignon a initiat seria de concerte Tuesday Jazz

 

Conform legii lui Murphy, un lucru care incepe prost, mai mult ca sigur se va si termina prost. Nu cred ca gresesc, daca e sa ne luam dupa logica lui, cand spun ca reversul functioneaza la fel de bine. O seara care incepe bine se termina... si mai bine! Si cum ar putea fi altfel, cand la intrarea Teatrului Mignon o domnisoara plina de viata te primeste cu un : “daca vreti vin, va aduce imediat colega la intrare”?

 

Unul din cele mai cochete teatre pe care mi-a fost dat sa le vad tocmai a lansat un proiect prin care isi propune sa intretina publicul in fiecare marti cu cate un concert de muzica jazz, in cadrul seratelor Tuesday’s Jazz @Mignon. Saptamana aceasta a fost “binecuvantata” de chitara lui Liviu Negru, impreuna cu Razvan Cojanu, contrabasist de forta si bateristul Laurentiu Zmau.

 

 

tuesday jazz teatrul mignon

 

 

Printre “alaiul” de fotolii, 50 la numar, am regasit atat tineri abia scapati de la job sau cursuri, cat si cupluri pasionate de jazz ce au indurat testul timpului.

Spre deosebire de concertele unde regula este ca evenimentul dureaza mai putin decat se promite, baietii care au incantat auditoriul in a doua saptamana de Tuesday’s Jazz au fost mai mult decat generosi cu publicul, cantand fara incetare pret de aproape 2 ore. Atmosfera din Teatrul Mignon a fost exact ca trio-ul de pe scena: eclectica. Dialogul usor stangaci al artistilor provoca rasete sincere, urmate de aplauza puternice, ce trebuiau musai acordate, avand in vedere prestatia plina de energie, umor si veselie a unor veritabili blues brothers.

 

Bis-ul n-a lipsit din prestatia trio-ului, in ciuda faptului ca Razvan, sarmanul contrabasist, a ramas probabil cu 2 degete in minus dupa performanta demna de iepurasul Duracell la al sau instrument. Dar noi am ramas cu 2 ore de spectacol jazz autentic in amintire, iar pentru asta vom ciocni si martea viitoare un pahar cu vin la Mignon.

Distribuie