• Share

Ziua Nationala Subcarpati s-a sarbatorit cu veselie si aplauze frenetice la Atelierul de Productie

Ziua Nationala Subcarpati s-a sarbatorit cu veselie si aplauze frenetice la Atelierul de Productie

 

30 decembrie, ora 21:30, minus 2 grade. Atmosfera mai camaradereasca ca cea din fata Atelierului de Productie nici ca puteai gasi. Frigul tinea oamenii mai aproape, alcoolul tinea sangele departe de hipotermie, iar dragostea pentru Subcarpati tinea 1000 de fani in asteptare.

 

Bucuria intrarii la caldura si-a gasit coloana sonora in acordurile suta la suta romanesti a celor de la trupa 3 parale. Dupa ropotul de aplauze pentru portia sanatoasa de autentic folclor, hop si Corul Sound, care nu putea sa nu-ti aminteasca de zilele in care mergeai alaturi de colegi, cu colindul, la profesori.

 

 

subcarpati 2013

 

 

S-a dezlantuit apoi momentul mult asteptat: Biiig uuup Romania! Big up Bucuresti! Orb, surd si mut de erai, tot ti-ai fi dat seama, din vibratia din ce in ce mai puternica a podelei si din miscarile frenetice ale palmelor publicului, ca urma sa inceapa Sarbatoarea Nationala Subcarpati. Atmosfera era absolut molipsitoare: baietii de pe scena isi luau puterea de la fanii care fredonau cuvant cu cuvant toate melodiile, iar publicul se hranea cu energia oferita de prestatia exuberanta a gangsta' rapperilor romani.

 

Dupa absolut fiecare piesa, fanii mai gaseau forta sa strige Sub-car-pati! Sub-car-pati! Sub-car-pati! Folosesc cuvantul transa, in cel mai bun sens al sau, pentru a descrie starea celor prezenti. Puteai sa fii calcat din minut in minut, puteai sa fii lovit din greseala in cap la fiecare mana-n aer, dar nimic nu-ti putea sterge bucurie pura insuflata de fluierul lui Bean.

 

Multi dintre noi n-am apucat decat sa auzim povesti despre Cenaclul Flacara sau despre cum umpleau casele de cultura Paunescu, Pasarea Colibri sau Nichita Stanescu in Epoca de Aur. Dar daca e sa cautam niste omologi ale acestor busole culturale ale trecutului romanesc, poate printre cei mai demni de a primi asa o distinctie, se numara Sub-Car-Pati.

 

Bean Mc, Vali Umbra, Power pe Vinil si VJ Andri isi respecta cu desavarsire blazonul de vin bun, iar cand ei zic Limba, noi zicem Romana: limba romana, limba romana!

Distribuie