• Share

5 workshop-uri la care trebuie sa mergi in Oras(ul Meu)

5 workshop-uri la care trebuie sa mergi in Oras(ul Meu)

 

Nu de putine ori te-ai gandit sa urmezi cateva workshop-uri. Fie ca sunt de dezvoltare personala, fie sa-ti imbunatatesti abilitatille dintr-un hobby anume sau te intereseaza sa evoluezi in cariera, acestea sunt intotdeauna binevenite. Din acest motiv am facut o selectie cu unele care-s musai de urmat si altele pentru care iti vei multumi in viitor.

 

Sursa: flickr; Foto - DIE LINKE Brandenburg.

 

Hai la joaca” e un indemn al celor de la Alandala la atelierul de teatru de pe 26 mai. Daca la capitolul incredere in tine stai mai putin bine, esti si timid, chemarea organizatorilor ti se adreseaza. Actrita si profesoara de teatru Ioana Perescu iti sta la dispozitie timp de doua ore, o data pe saptamana. Mai exact, in fiecare joi seara, de la 19:30.

Ce faci aici? 15 minute povestesti verzi si uscate, apoi iti incalzesti corpul prin miscari specifice si exercitii de atentie, coeziune, dupa care iti ajuti si vocea cu exercitii de respiratie, iti imbunatatesti dictia si te joci. Da, jocuri de creativitate si imaginatie, apoi improvizatie intr-un anumit context. La final, pui in scena si un text.

Stii ce-i tare? Daca nu esti sigur ca e ceea ce ai nevoie, poti participa la o intalnire gratuit si sa intervii cand te simti pregatit. Dupa, pretul variaza. De la 50 Lei/atelier de 2 ore, 190 Lei/o data pe luna sau 1300 Lei/perioada mai 2016 - martie 2017, cu vacanta in luna august.

 

 

Ai incercat, cand erai mic(a), sa pui diverse flori intr-o sticla in speranta ca vei crea un parfum de trandafiri, zambile sau altele, dupa caz? Bineinteles, atunci cand deschideai recipientul, asta daca intre timp nu uitai unde l-ai pus, avea un miros ingrozitor cel putin.

Uite ca pe 1 iunie, in memoria acelor zile, Fundatia Calea Victoriei iti aduce workshop-ul Istoria Parfumului: mistere, seductie si creatori celebri. Este un curs care se desfasoara pe parcursul a trei intalniri in care ii descoperi secretele si semnificatiile, afli tot ce vrei despre notele dominante din parfumurile celebre si incerci cateva retete si testere. Monica Neatu te poarta in aceasta calatorie parfumata in fiecare miercuri, de la ora 19:00, cu durata de doua ore. Costul e 150 Lei, iar pentru studenti, pensionari sau cei care au card de fidelitate - 135 Lei.

 

 

Un Curs de prim ajutor e necesar. In cultura poporului faci o cruce, zici un „Doamne, ajuta!” si speri la mai bine. Dar parca-i de preferat sa ajuti si sa te implici, zicem noi. Asa ca Asociatia Succes face inscrieri pentru 4 iunie, la ora 11:00. Cursurile sunt tinute de catre un medic specialist, iar durata este de sase ore. Primesti certificat de absolvire in urma unei evaluari finale, dar si suportul de curs pe mail. Pret? 120 Lei, iar companiilor interesate le sunt acordate diverse discounturi. Unde? Pe bulevardul Chisinau, numarul 1, in Complex Delfinului, etajul 1.

 

Te intereseaza cum sa obtii ce iti doresti? Afli la Arta Negocierii. Pe 8 iunie, Cristian Ezri de la Fundatia Calea Victoriei te invata saptamanal, in patru intalniri, cum sa ceri ceea ce vrei sa primesti. Cu o experienta personala de peste 15 ani, acumulata de pe trei continente si 12 tari, lectorul te invata cum trebuie sa te pregatesti pentru o negociere, cum decurge una, strategii si implementare, dar si ce capcane poti intalni. In fiecare miercuri, doua ore, de la 19:00. Pret intreg - 220 Lei, pret redus (card de fidelitate, studenti, pensionari) - 200 Lei.

 

Sursa: flickr; Foto - Roy Blumenthal.

 

In final, daca sa faci cariera e ceea ce ti-ai propus si lucrezi in jurnalism, publicitate sau altele ce implica scrisul, tot Fundatia Calea Victoriei iti sugereaza Scoala de vara de Scriere creativa. Chiar daca suna complex si complicat, Dana Alexandra Popa si Mario Barangea iti arata ca nu e chiar asa.

Se bazeaza pe interactivitate si te ajuta sa gasesti un echilibru intre coerenta si imaginatie, <<fluxul si refluxul imaginatiei creatoare, cautarea si gasirea ”propriei voci”, starile de agregare ale cuvantului, identitatea si alteritatea in persoana autorului, lectura critica si lectura creativa>>, dupa cum spun organizatorii. Se deruleaza intre 13 - 17 iunie, de la ora 19:00, doua ore. Cost - 250 Lei, iar studentii, pensionarii si detinatorii de card de fidelitate - 225 Lei.

Distribuie