• Share

Avanpremierele saptamanii 9 - 13 mai

Avanpremierele saptamanii 9 - 13 mai

 

Cinema sau Festivalul Filmului European?

 

Cand nu stii cum sa-ti mai petreci timpul liber, fie ca ai prea mult si crezi ca le-ai facut pe toate, fie ca prietenii sunt ocupati si zici ca singur(a) nu prea ai chef sa cutreieri orasul, filmul e mereu o idee buna. Crede-ma, nimeni nu-ti va arunca priviri ciudate c-ai venit singur la cinema. Niste nachos sau popcorn, apa, si-ai rezolvat problema.

 

 

Saptamana asta ai de ales intre cinematograf si Festivalul Filmului European.

 

Daca mergi pe prima optiune, te asteapta Jennifer Aniston, Julia Roberts, Kate Hudson si Jason Sudeikis in „Mother's Day”. Pe 8 mai, dupa cum bine stii, a fost Ziua Internationala a Mamei, ocazie cu care Facebook a lansat o noua reactie, „Thankful”, dar si cinefilii au exploatat tema bine. Asa ca trei mame si un tata care indeplineste ambele roluri se pregatesc sa sarbatoreasca speciala zi cum stiu ei mai bine, in familie. Vor fi multe peripetii si scene in care te vei prapadi de ras, doar e o comedie pe cinste. Iar daca esti fan(a) Pretty Little Liars vei ramane surprins(a) sa vezi cine mai joaca.

 

 

Tot la prima varianta ai si „A Hologram for the King” cu Tom Hanks, de care, noua cel putin, ne era dor. Comedia e inspirata din romanul lui Dave Eggers cu acelasi nume. Ideea e ca Tom a ajuns un agent de vanzari decazut si disperat. In film, fireste. Dar ajunge in Arabia Saudita sa incheie un contract in IT cu un mall, culmea, construit in mijlocul desertului. Ce legatura are cu regele si cum se descurca, vezi azi si maine, la avanpremiera.

 

La festival, povestile sunt multe si diverse. Miercuri, 11 mai, poti vedea „Cea mai fericita fata din lume” in regia lui Radu Jude, care a castigat cu „Aferim!” Ursul de Argint pentru cea mai buna regie la Festivalul de la Berlin, la Cinema Elvire Popesco, ora 18:30. Pe sistemul ce a vrut sa spuna autorul (regizorul in acest caz) lungmetrajul e: „Despre ce inseamna sa fii un adolescent speriat si sa nu ai curajul sa te opui pana la capat parintilor tai. Despre cum e sa fii parinte si sa trebuiasca sa profiti de propriul copil pentru a-ti indeplini planurile de viata. Despre cum se insereaza in Piata Universitatii, vara.” si despre multe altele.

 

 

De la 18:30, „Un etaj mai jos” il gasesti la Cinema Eforie. E in regia lui Radu Munteanu si te pune in fata unei crime. Esti martor. Ai de ales: constiinta sau autorul asasinatului?

 

Poti vedea si ce a pregatit concurenta. La Centrul Ceh, ora 20:00, ruleaza „A slice of Sweden & Rainbow Films”, produs de suedezul Johan Palmgren. Germania se prezinta si ea la apel cu „Labirintul minciunilor”, la Cinema Eforie de la 20:30. Republica Ceha te asteapta cu „Schmitke” la  Cinema Elvire Popesco, tot 20:30.

Distribuie