• Share

Bucurestiul, platou de filmare pentru filme celebre - pe unde s-au plimbat marii actori

Bucurestiul, platou de filmare pentru filme celebre - pe unde s-au plimbat marii actori

 

Iubitorii celei de-a 7-a arte stiu cu siguranta ca Bucurestiul a fost folosit ca platou de filmare pentru o multitudine de productii cinematografice, atat romanesti, cat si straine. Noi iti aratam ce pelicule au fost filmate aici si care sunt zonele din orasul tau pe unde au mai calcat si actori faimosi precum Andy Garcia, Shia LaBoeuf, Nicolas Cage, Kiefer Sutherland, Vera Farmiga sau Kristen Bell. Si-ti recomandam sa le calci pe urme, intr-o plimbare cinefila prin capitala.

 

1. Prima recomandare este pelicula biografica Modigliani (2004) cu Andy Garcia interpretandu-l pe faimosul pictor. Actiunea peliculei se desfasoara in Paris, la inceput de sec. XX si se concentreaza pe ultimii ani din viata pictorului si pe rivalitatea acestuia cu Pablo Picasso. Povestea ia viata pe strazile “micului Paris” si daca va plimbati pe strada I.L. Caragiale veti observa Casa Dragan unde s-au filmat o parte din scene.

 

 

modigliani filmat la bucuresti

Modigliani (2004)

 

2. Un alt film a carui actiune se petrece in capitala franceza, motiv pentru care a fost filmat in “micul Paris” este Catacombs (2007). Ce este interesant la acest horror care se petrece in catacombele Parisului este faptul ca distributia sa include celebritati din afara precum P!nk, dar si vedete autohtone cum ar fi Cabral.

 

3. Genul horror pare sa prinda tare la producatorii de filme care aleg Bucurestiul ca locatie. Cateva exemple sunt Pulse (2006), Blood and Chocolate (2007) sau faimosul Mirrors (2008). Pulse se poate lauda cu o distributie destul de impresionanta care ii cuprinde pe Kristen Bell, Christina Milian, Ian Somerhalder sau Octavia Spencer si a fost filmat chiar la Universitatea Politehnica. Cel de-al doilea se invarte in jurul povestii lui Vivian, o tinara varcolaca din Bucuresti interpretata de Agnes Bruckner si include cateva scene filmate chiar in buricul orasului, pe Lipscani. Last, but not least, trebuie mentionat si Mirrors, in frunte cu Kiefer Sutherland care joaca un fost politest care are de-a face cu niste oglinzi ucigase. Vei recunoaste cu siguranta cadrele filmate in Biblioteca Nationala sau la Academia Romana.

 

 

mirrors filmat la bucuresti

Mirrors (2008)

 

4. Nicolas Cage este unul din actorii internationali care filmeaza cel mai des pe meleagurile noastre, astfel incat trebuie sa mentionam macar Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011) unde Cage continua aventura ca Johnny Blaze, care de data aceasta se ascunde in Europa de Est. Pelicula a fost filmata nu doar in Bucuresti, ci si in restul tarii, in locuri precum Castelul Huniazilor, pe Transfagarasan, la Rovinari, Sibiu sau chiar Lacul Vidraru.

 

5. O drama filmata aproape integral in Bucuresti este pelicula Charlie Countryman (2013) care il are pe protagonist principal pe controversatul Shia LaBeouf. Acesta ii da viata lui Charlie Countryman, un barbat care se indragosteste de o romanca interpretata de Evan Rachel Wood. Desi actiunea filmului se defasoara in capitala Romaniei, imaginea creata orasului nu ii face prea multa cinste.

 

6. Cea mai recenta productie a regizorului Nae Caranfil, Closer to the Moon (2013), are in distributie nume internationale precum Vera Farmiga sau Mark Strong. Caranfil recreaza fidel marele jaf de la Banca Nationala din 1959, ilustrand un Bucuresti al anilor ’60, iar acest fapt se observa din locatiile prezente in film printre care se numara si Sala Palatului, Cercul Militar, Opera Nationala, Casa Presei Libere sau curtea Universitatii Politehnice.

 

 

closer to the moon filmat la bucuresti

Closer to the Moon (2013)

Distribuie